iPhone 'preživio' 18 mjeseci na dnu jezera

Amerikanac je pronašao iPhone 4 koji je godinu i pol dana ležao na dnu jezera, a nakon što ga je dva dana stavio u rižu, uspio ga je upaliti

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.11.2016. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je u ožujku prošle godine tijekom ribolova na zaleđenom jezeru Michaelu Guntrumu iz Pennsylvanije iPhone 4 ispao iz ruke i upao u rupu u ledu, on se pomirio s tim da više nikada neće koristiti ovaj telefon. No, godinu i pol kasnije šokirao se kada ga je nazvao Daniel Kalgren i rekao mu kako je pronašao njegov iPhone 4, a još se više šokirao kada je doznao da ovaj telefon i dalje radi. Jezero u koje je Guntrumu ispao telefon nedavno je isušeno, nakon čega je Kalgren s detektorom metala krenuo u potragu za potencijalno vrijednim stvarima koje su ljudima tijekom godina upale u njega, a među inim, u blatu je pronašao zakopan iPhone 4. 'Odnio sam telefona doma i stavio ga u rižu, čisto iz znatiželje da vidim hoće li i dalje raditi', komentirao je za medije Kalgran te je, kada je shvatio da telefon zaista radi, kontaktirao njegovog vlasnika.

Guntrum je bio skeptičan kada je, godinu i pol nakon gubitka telefona dobio poziv od stranca koji mu je rekao kako je pronašao iPhone izgubljen u zamrznutom jezeru, no nakon što mu je Kalgren poslao sliku telefona i pitao ga izgleda li mu iPhone sa slike poznat, prepoznao je screensaver i svoju iPhone 'četvorku'. Ipak, na Digital Trendsu napominju kako bi jedan od razloga zbog kojih je iPhone 'preživio' toliko dugo na dnu mogla biti i zaštitna futrola OtterBox s kojom je telefon bio zaštićen. Iz Applea kažu kako su tijekom godina njihovi korisnici podijelili 'brojne nevjerojatne priče o preživljavaju iPhonea', a ovo je samo još jedna od njih. Što se Guntruma tiče, on je i do sada bio veliki ljubitelj Applea te je kupovao samo njihove proizvode, a sigurno je kako će ih nastaviti kupovati i u budućnosti.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti