iPhone X proglašen najboljim telefonom 2017.

Dok su Samsung i Huawei podijelili nagrade u većini ostalih kategorija, Apple je dobio onu najvažniju.

Martina Čizmić | 01.03.2018. / 16:31

Apple iPhone X (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mobile World Congress koji se ovih dana održavao u Barceloni ulazi u svoju završnicu. Nakon što smo proteklih dana vidjeli mnoštvo novih pametnih uređaja i novih tehnologija, vrijeme je i da se nagrade najbolji u 2017. godini.

Iako Apple nije bio prisutan u Barceloni, jer je svoje adute predstavio u listopadu, ipak je dobio nagradu. I to onu najvažniju - za najbolji pametni telefon u 2017. godini, za svoj iPhone X.

Naša je vizija uvijek bila iPhone koji se sastoji samo od ekrana. Toliko zaokupljujući da uređaj nestaje, a ostaje samo iskustvo. I toliko inteligentan da reagira na dodir, glas, čak i pogled. S iPhoneom X ta je vizija postala stvarnost. Pozdravite budućnost, zapisali su suci u svojoj odluci i tako pokazali oduševljenje uređajem koji je prilikom predstavljanja oduševio mnoge svojim mogućnostima, ali i šokirao cijenom.

Apple je dobio i nagradu za inovaciju (Disruptive Device Innovation Award) za svoju kameru TrueDepth i senzore koji su odgovorni za prepoznavanje lica korisnika i jedan su od aduta posljednje generacije iPhonea.

Huawei uvjerljivo najnagrađivaniji

Huawei je pokupio uvjerljivo najviše nagrada na ovogodišnjem MWC-u. Dobio je nagradu za najbolju infrastrukturu mobilne mreže (Best Mobile Network Infrastructure), najbolju novu mobilnu tehnologiju (Best Mobile Technology Breakthrough), najbolji novi mrežni softver (Best Network Software Breakthrough), izvrsnost u mobilnoj tehnologiji (Outstanding Mobile Technology), najbolju mobilnu inovaciju za pametne gradove (Best Mobile Innovation for Smart Cities), najbolju mobilnu inovaciju na tržištima u razvoju (Best Mobile Innovation for Emerging Markets), ekološku nagradu (The Green Mobile Award) te za izniman doprinos u mobilnoj industriji.

Samsung je tako nagrađen za svoju uslugu Samsung Pay u kategoriji Best Mobile Innovation for Payment te Samsung Gear VR u kategoriji Best Mobile VR or AR.

Posebnu nagradu za svoj rad na korištenju mobilnih tehnologija za osobe s invaliditetom dobio je Microsoft za svoju Seeing AI, kameru za slijepe osobe.

Netflix je nagrađen za svoju igru za mobilne uređaje temeljenu na popularnoj seriji Stranger Things.

Treba još istaknuti da je posebnu nagradu dobila i vlada Estonije.

Estonija je napravila izvrstan napredak prema digitalnoj transformaciji državnih usluga, temeljenih na digitalnom identitetu svojih građana. Osim toga, panel je impresioniran fokusom na poticanje korištenja mobilnih usluga u privatnom i javnom sektoru, pogotovo činjenicu da je 95 posto e-usluga dostupno preko mobilnog identiteta, istaknuli su suci.

Popis svih dobitnika možete provjeriti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti