Iskon ponudio tri načina gledanja Iskon.Play TV-a

Ponuđene su tri mogućnosti: Android TV box, samostalna Android TV aplikacija ili Xiaomi TV stick.

Martina Čizmić | 12.04.2022. / 09:41

Iskon.Play TV (Foto: Iskon)

Iskon je predstavio neke novosti vezane uz svoju televizijsku uslugu. Tako korisnici Iskon.Play TV mogu gledati omiljeni televizijski program na tri načina. 

Usluga, koja je predstavljena krajem prošle godine, umjesto nekadašnjih, „osnovnih“ i „proširenih“ paketa kanala,  nudi Klikalicu pomoću koje svaki korisnik brzo i jednostavno aktivira tj. deaktivira TV paketiće koje želi gledati/gasiti. Osim paketa kanala, na početku korištenja Iskon.Play TV-a svatko odabire i način na koji ga želi gledati. Ponuđene su tri mogućnosti: Android TV box, samostalna Android TV aplikacija ili Xiaomi TV stick.

Android TV box, kako ističu, razvijen je u Iskonu i u ponudi je od samog početka Iskon.PlayTV-a. Lako se prenosi u drugu prostoriju,vikendicu, na more, a svojim funkcionalnostima opamećuje i starije televizore koji nisu smart. Iskonovac za njega plaća mjesečni najam, a Iskon zauzvrat brine o opremi i eventualnim potrebnim zamjenama. Odlikuju ga male dimenzije, minimalistički daljinski s glasovnim pretraživanjem i pristup Google Play Store-u s više od 6000 aplikacija koje dodatno obogaćuju cijelo iskustvo.

Iskreno, jedina (trenutna) mana našeg Iskon Android boxa je ta da još nema omogućen download Netflix aplikacije, no tom smo problemu doskočili uvođenjem novog TV sticka u ponudu, objašnjava Iskonov CEO Krešimir Madunović.

Xiaomi TV stick iz Iskon.Play TV ponude također nudi Android TV iskustvo, no za razliku od boxa ovdje se ne plaća najam. TV stick s instaliranim Android 11.0 operativnim sustavom se jednokratno kupuje prilikom odabira usluge. Na stick je moguće instalirati i aplikacije Netflix te Amazon Prime, pa je jednostavno uživati i u tim streaming servisima (uz HBO Max, Pickbox i RTL Play, koji su dostupni u Iskon.Play TV ponudi). 

Proljetna akcija trajat će kroz travanj i svibanj. Vjerujem da smo ovime zadovoljili sve zaljubljenike u Netflix koji se svejedno ne žele odreći nekih svojih omiljenih TV kanala u razdoblju kad na Netflixu čekaju nove nastavke svojih najdražih serija, prokomentirali su u Iskonu.

Uz stick, novost je i samostalna Iskon.Play TV aplikacija za Android 8+ TV uređaje. Ona je već dostupna u Android TV store-u, nudi identično iskustvo kao i instalirana na box/stick, a njezina je najveća prednost ta da je od trenutka odluke o kupovini dostupna za korištenje u roku od samo 30 minuta.

Nnaravno da se sve automatski snima i sprema za naknadno gledanje sljedećih sedam dana. Napredna TV usluga bez toga ne bi bila potpuna, to se već podrazumijeva i ne plaća dodatno, zaljučio je Madunović.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti