'Ismijava ga cijeli internet': Evo kako je pokušao prokrijumčariti 94 iPhonea!

Carinici su primijetili muškarca koji je hodao 'čudno i uhićeno', a kada su mu skinuli majicu i hlače imali su što vidjeti…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.01.2015. / 09:42

'Ismijava ga cijeli internet': Evo kako je pokušao prokrijumčariti 94 iPhonea!

Novi modeli Appleovih telefona u Kini trenutno su iznimno popularna roba – nedavno je otkriveno kako su trojica muškaraca iskopali tunel do jednog skladišta s kojeg su ukrali modele iPhonea 6 vrijedne oko 230 tisuća dolara. Novac od prodaje telefona brzo su potrošili na kocku, zlato i automobile, a ubrzo nakon toga uhićeni su na temelju serijskih brojeva ukradenih telefona. Cijene iPhonea 6 Plus na kineskom tržištu mogu doseći i više od dvije tisuće dolara, a to je pokušao iskoristiti i jedan muškarac iz Hong Konga koji je u Kinu htio prokrijumčariti čak 94 iPhonea 6 i 6 Plus. Njega su carinici primijetili po 'čudnom hodu i ukočenom kretanju', a da nešto nije u redu upozorio je i detektor metala – razlog tom čudnom hodu carinici su otkrili čim su podigli njegovu majicu i vidjeli da se ispod nje u vrećicama nalaze brojni modeli Appleovih mobilnih uređaja.

Ovaj je muškarac vrećice s Appleovim telefonima oblijepio po cijelom tijelu (noge, prepone, trbuh, torzo) te su carinici za njega rekli da je izgledao kao da je imao 'mobilni oklop'. Zanimljivo je da se nitko od carinika nije previše šokirao kada su vidjeli što ovaj muškarac skriva ispod majice te na The Vergeu kažu kako se krijumčari često služe ovakvim mobilnim oklopima kako bi prokrijumčarili telefone – iako većina njih vjerojatno pokušava prokrijumčariti manji broj mobitela, a ne skoro stotinu. Fotografije ovog krijumčara koje su prvotno objavili kineski mediji brzo su se raširile brojnim svjetskim portalima i društvenim mrežama te je on postao predmet ismijavanja na mreži. 

Foto: Twitter/The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti