Isprobajte Googleov "lov na blago" i zabavite se uz umjetnu inteligenciju

Google je želio pokazati kako se strojno učenje može upotrijebiti i za zabavu, a ne samo za ozbiljne stvari.

Martina Čizmić | 07.05.2018. / 07:18

Emoji scavenger Hunt (Foto: Google) (Foto: Google)

Ako ste kao dijete s prijateljima organizirali lov na blago i dobro se zabavljali, ovo je prilika da cijelo iskustvo ponovite. Ako pak niste nikad tražili blago, ne znate što ste propustili.

Google je osmislio igru za koju vam ne treba nikakva dodatna aplikacija, već pametni telefon, internetska veza i malo dobre volje.

Googleova igra nalazi se ovoj poveznici i zapravo je najnoviji eksperiment i kombinacija proširene stvarnosti i umjetne inteligencije. Google je tako želio pokazati kako se strojno učenje može upotrijebiti i za zabavu, a ne samo za ozbiljne stvari.

Cijela je igra zapravo veoma jednostavna. "Igra" će vam zadavati određene emoji ikonice (odnosno predmete) koje morate pronaći u stvarnom svijetu, a kad uperite kameru pametnog telefona u pravi predmet, sustav će to prepoznati i nagraditi vas dodatnim vremenom za pronalazak sljedećeg predmeta.

Koliko daleko igrač može otići u traženju i pronalasku predmeta, nismo uspjeli otkriti, no bilo bi zanimljivo vidjeti jesu li u Googleu pripremili neku zabavnu animaciju ili možda nagradu za one koji uspiju pronaći sve predmete.

Naravno, ovo je ipak eksperiment, stoga se nemojte iznenaditi ako kamera vašeg telefona ipak ne uspije identificirati baš sve predmete.

Kako Google 8. svibnja ima svoju konferenciju na kojoj će predstaviti novosti koje priprema ili planira lansirati, možda je i ovaj primjer strojnog učenja i umjetne inteligencije povezan s time.

Pratite Zimo i budite među prvima koji će to saznati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti