Isprobali smo novi Samsung Galaxy S4, koji će u Hrvatskoj biti dostupan od 27. travnja [VIDEO]

Jedan od najočekivanijih smartphonea ove godine prošao je i kroz naše ruke, pa tako u nastavku možete pročitati kakvi su naši doživljaji.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.04.2013. / 12:27

Isprobali smo novi Samsung Galaxy S4, koji će u Hrvatskoj biti dostupan od 27. travnja [VIDEO]

Jedan od najočekivanijih smartphonea ove godine prošao je i kroz naše ruke, pa tako u nastavku možete pročitati kakvi su naši doživljaji.

Odmah na početku moram napomenuti da Galaxy S4 sasvim dobro leži u ruci i ne djeluje kao uređaj od 5-inča s 441 piksel po inču, pod time mislim na njegovu glomaznost, jer je Samsung izuzetno dobro zadržao veličinu uređaja no povećao je ekran u njemu.

Prvi dio, onaj hardverski, već smo opisali u našem prijašnjom postu i priložili video koji pobliže pokazuje razlike između S4 i S3, barem što se hardverskog dijela tiče. Sada smo zavirili "ispod haube" te vidjeli što se zapravo skriva u samoj unutrašnjosti uređaja.

S obzirom da smo bili poprilično vremenski ograničeni, nismo imali dovoljno vremena da zavirimo svaki detalj Samsunga no Android sam po sebi ne pokazuje neke pretjerane novitete, ali zato Samsungove aplikacije pokazuju.

Svakako će vas odmah na prvu interesirati kako funkcionira uređaj i moram reći da sam stvarno pozitivno iznenađen. Nedostatak mu jest plastično kućište, no to ćete zaboraviti vrlo brzo, čim zakoračite malo dublje u sam uređaj. Možda je i marketinški sve izvedeno odlično, no pregršt mogućnosti koje pruža Samsung zahtjeva i vremena za upoznavanje, jer ćete morati naučiti kako koristiti sve te silne značajke, pogotovo u fotoaparatu / kameri koju ćete ionako najviše koristiti.

Manje vremena provodit ćete u nekim aplikacijama za životne potrebe ili pretraživati turističko odredište gdje je Samsung duboko integrirao TripAdvisor.

Kao što sam ranije napomenuo, fotoaparat / kamera je aplikacija koju ćete sigurno često koristiti s obzirom da uređaj ima 13MP stražnju i 2MP prednju kameru koja bi trebala zadovoljiti sve vaše potrebe. Odlična stvar je što fotoaparat odmah na prvu nudi filtere pa tako možete u realnom vremenu vidjeti kako će vaša slika izgledati. Najviše sam se igrao u području fotoaparata i isprobavao mogućnosti kao što je "gumica", koja vam pruža mogućnost brisanja pojedinih elemenata sa slike, što bi trebalo itekako biti korisno ako vam uleti u kadar nešto što niste htjeli.

Video je također odličan, zahvaljujući predivnom velikom i oštrom ekranu, pa tako uz svih 5-inča možete bez problema provesti i sat vremna zureći u ekran.

Iako je novi Samsung Galaxy S4 prepun mogućnosti, mi smo isprobali samo nekoliko njih, no vjerujem kako ćete, čim ga daobite u ruke, detaljno prekopati svaki dio ovog uređaja, odnosno njegovog softverskog dijela.

Jedna stvar koja me možda malo smetala jest što se pri prvom paljenju mora proći kroz autorazciju 15-ak stvar, pa svaki puta morate upisivati korisnička imena i lozinke servisa kao što su Google, Samsung, itd., no s obzirom da znate da to radite samo jednom, nadam se da vam to neće biti problem.

Ukoliko se pitate kada će uređaj krenuti u prodaju, odgovor je 27. travanj, dakle vrlo brzo. Za kraj, hvala Tele2 koji su nam ustupili ovaj uređaj na test, i spomenimo samo da će uređaj biti dostupan u njiihovoj ponudi koju možete pogledati na njihovim službeim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti