Već neko vrijeme tehnološki novinari spominju "super ciklus" prodaje Appleovih telefona koji možemo očekivati krajem ove godine nakon što Cookova kompanija predstavi tri nova modela iPhonea. Dio njih vjeruje kako će na temelju velike potražnje i prodaje porasti i cijena dionice kompanije koja će doseći povijesnu vrijednost veću od bilijun dolara.

No, prema posljednjim informacijama, čini se kako su te najave ipak bile preoptimistične jer u Appleu navodno ne očekuju rekordnu potražnju za telefonima. Za nadolazeća tri modela smartphonea koja će predstaviti tijekom rujna Apple je navodno naručio dvadeset posto manje komponenata u odnosu na prošlu godinu. Za 2017. Apple je naručio komponente za 100 milijuna iPhonea 8, 8 Plus i iPhonea X, a za ovu godinu u ovoj kompaniji smatraju kako će potražnja biti manja pa su naručili komponente za 80 milijuna telefona.

Nakon ovih informacija i Appleovog "opreznog pristupa" naručivanju komponenta za nove modele telefona pala je i cijena dionica ove kompanije na burzi.

Podsjetimo, Tim Cook i ekipa za tri mjeseca predstavit će tri nova modela iPhonea, a ono što će mnogima biti najzanimljivije vezano uz ove uređaje bit će njihova cijena. Očekujemo dva modela s OLED ekranima – 5,8 inčni nasljednik modela X (za kojeg se spominjalo kako će biti sto dolara jeftiniji u odnosu na model predstavljen prošle godine) te X Plus koji će imati čak 6,5 inčni OLED ekran i vjerojatno će biti najjači iPhone na tržištu.

Modele 8 i 8 Plus s LCD-om zamijenit će samo jedan model s dijagonalom ekrana od 6,1 inča, no dimenzijama ne bi trebao biti veći od modela 8 Plus jer će njegov ekran zauzimati gotovo cijelu prednju površinu telefona, kao i kod modela X, a ovo bi trebao biti cjenovno najpristupačniji model.

Treba napomenuti kako bi sva tri nova modela iPhonea trebala imati FaceID kamere, odnosno mogućnost otključavanja telefona prepoznavanjem lica.

Izvor: CNN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju