Iz Audija pozivaju na potpuno napuštanje fosilnih goriva do 2040. godine

Europski proizvođači automobila trebali bi do 2040. godine potpuno napustiti fosilna goriva, rekao je izvršni direktor Audija Markus Duessmann.

Hina | 25.04.2022. / 12:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Budimo hrabri kao Europljani i preuzmimo na sebe potpuni odustanak od fosilnih goriva od 2040., rekao je Duessmann na konferenciji za novinare.

Svu energiju moramo uložiti u električna vozila na baterije, dodao je.

Honda e Honda najavile velike investicije u elektrifikaciju i razvoj čak 30 električnih automobila

Audi planira prestati prodavati automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem od 2033. godine, a Volkswagen u čiju grupu Audi pripada namjerava to učiniti od 2035. u Europi, a kasnije u Kini i Sjedinjenim Državama.

Drugi proizvođači automobila poput BMW-a upozoravaju da bi fokusiranje isključivo na proizvodnju električnih vozila moglo biti prerano, dok je potražnja za klasičnim automobilima i dalje velika.

Rasprave oko mogućeg embarga na ruski plin u svjetlu invazije Moskve na Ukrajinu podigle su pritisak na tvrtke i vlade da prošire ulaganja u obnovljive izvore energije. Tako Mercedes-Benz najavljuje ulaganja u vjetro i solarnu energiju.

Slika nije dostupna Nissan i NASA razvijaju bateriju nove generacije za električne automobile

Njemačka koalicijska vlada cilja na postupno izbacivanje ugljena u idealnom slučaju do 2030., a cilj joj je ispuniti sve svoje potrebe za električnom energijom opskrbom iz obnovljivih izvora do 2035. godine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti