Iz Bolta se pohvalili sa 600 milijuna eura novih investicija i najavili širenje usluga na nova tržišta

U sljedećih nekoliko mjeseci Bolt će novu uslugu 15-minutne dostave namirnica – Bolt Market – predstaviti u 10 europskih država, među kojima je i Hrvatska.

Martina Čizmić | 03.08.2021. / 16:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bolt je zatvorio novi krug financiranja vrijedan 600 milijuna eura, čime je njegova ukupna vrijednost premašila četiri milijarde eura, priopćili su danas. Sredstva su prikupljena od novih ulagača, među kojima su Sequoia, Tekne i Ghisallo, te od postojećih poput G Squareda, D1 Capitala i Naye.

Kako ističu, Bolt je u posljednjih godinu dana doživio snažan rast poslovanja na koji je utjecalo i povećanje broja korisnika (njih 75 milijuna diljem svijeta). 

Bolt u Hrvatskoj trenutačno ima vodeću poziciju u ride-hailing segmentu, odnosno pružanju vožnji na zahtjev koje, na mjesečnoj razini, osigurava nekoliko tisuća vozača diljem Hrvatske. Broj korisnika Boltovih usluga kontinuirano raste pa je na razini Hrvatske u srpnju zabilježeno povećanje od čak 87 posto, dok je broj završenih vožnji u prvih sedam mjeseci, u usporedbi s 2020., porastao za 68 posto.

Gradimo budućnost u kojoj ljudi nisu primorani kupovati automobile koji uzrokuju prometne gužve i dodatno zagađuju okoliš, već koriste prijevoz na zahtjev kad im je to zaista potrebno. Nakon sedam godina intenzivne tržišne utakmice, Boltove usluge za mobilnost i dostavu danas predstavljaju značajno bolju alternativu, istaknuo je Markus Villig, osnivač i CEO Bolta.

Bolt u Hrvatskoj bilježi dobre poslovne rezultate i kroz najam romobila te dostavu hrane. Hrvatskim gradovima – Varaždinom, Rijekom i Osijekom prometuje ukupno 550 Bolt električnih romobila putem kojih je prijeđeno ukupno više od 430.000 kilometara. S druge strane, Bolt Food je u Hrvatskoj od siječnja do lipnja 2021. ostvario rast od 97 posto, pri čemu je lipanj ove godine zaključen s 34 puta više narudžbi u odnosu na lipanj 2020.

U sljedećih nekoliko mjeseci Bolt će novu uslugu 15-minutne dostave namirnica – Bolt Market – predstaviti u 10 europskih država. Nova tržišta uključuju Hrvatsku, baltičke i srednjoeuropske države te Švedsku, Portugal i Rumunjsku. Unutar Bolt Marketa koristit će postojeću tehnologiju i mrežu dostavljača, kao i dragocjeno iskustvo dostave.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti