Iz HTC-a otkrili datum predstavljanja novog pametnog telefona

HTC U12+ stiže 23. svibnja, a iz kompanije kažu kako će taj telefon biti puno više od samog zbroja specifikacija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.05.2018. / 12:26

HTC (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Većina novih top-modela pametnih telefona ima slične specifikacije – pokreće ih Qualcommova najjača mobilna platforma Snapdragon 845, imaju između 4 i 8 GB RAM-a, 64 GB ili više memorije za pohranu podataka, kamere visoke rezolucije koje mogu snimati odlične fotografije i u uvjetima slabije vidljivosti itd. Ovakve i slične specifikacije vjerojatno će imati i većina nadolazećih najjačih modela mobilnih kompanija – uključujući i HTC-ov smartphone U12+.

Iz kompanije su ovoga tjedna na Twitteru objavili datum predstavljanja novog modela za koji su napisali kako predstavlja puno više od samog zbroja specifikacija. Na što su konkretno mislili, saznat ćemo vrlo brzo jer je lansiranje modela U12+ najavljeno za 23. svibnja, a dotad će se na mreži vjerojatno pojaviti nove glasine vezane za specifikacije ovog uređaja, kao i neke dodatne mogućnosti koje bi mogao imati.

Zahvaljujući Evanu Blassu, novinaru Venture Beata i osobi kojoj vjerojatno možemo najviše vjerovati kada su u pitanju glasine na mobilnom tržištu, većinu stvari o novom uređaju znamo već sada. Umjesto dva modela, HTC će se orijentirati samo na jedan model s velikim ekranom te bi U12+ trebao imati ekran dijagonale 6 inča.

Hardverski, ovaj bi telefon trebao imati manje-više iste opcije kao i većina najjačih telefona koje smo nabrojili na početku – Snapdragon 845, 6 GB RAM-a, 64 ili 128 GB memorije, dvije stražnje kamere rezolucije 12 i 16 MP s dvostrukim optičkim zumom, no razlika, barem na papiru, u odnosu na većinu konkurencije jest dvostruka kamera za selfije koja bi se trebala nalaziti s prednje strane telefona.

Bit će zanimljivo vidjeti na što su u HTC-u mislili kada su napisali da će taj uređaj biti više od zbroja specifikacija jer, prema dosad objavljenim fotografijama i navedenim specifikacijama, ne bi se previše trebao razlikovati od ostatka konkurencije.

Izvor: Tech Crunch


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti