Iz Netflixa najavili niže cijene za određena tržišta: Serije i filmove odnedavno jeftinije gledaju i Hrvati

Nakon ove vijesti pala je cijena dionica kompanije koja se na ovaj potez odlučila kako bi povećala broj pretplatnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2023. / 15:46

Televizor (Foto: Getty Images)

Iako je Netflix najpopularniji videoservis na svijetu, kompanija je nakon vrhunca tijekom pandemije zabilježila pad broja korisnika, pri čemu je jedan od razloga i sve jača konkurencija poput HBO-a, Disneya i drugih videoservisa. U posljednje vrijeme Netflix je poduzeo različite korake kako bi privukli nove korisnike, a koji uključuju uvođenje novog i jeftinijeg pretplatničkog plana (no koji uključuju prikazivanje reklama) te borbu s korisnicima koji dijele lozinke.

Netflix Netflix nastavlja borbu s korisnicima koji dijele lozinke

U siječnju ove godine jedan od direktora tvrtke Greg Peters najavio je planove kompanije za ovu godinu koji uključuju povećanje broja globalnih korisnika, pri čemu je spomenuo pružanje odgovarajuće vrijednosti po različitim cijenama, što je bio znak da razmišljaju o smanjenju cijena na određenim tržištima, no tada nije bilo poznato o kojim se zemljama radi.

Ranije ovog mjeseca saznali smo dobre vijesti kako se među tim tržištima nalazi i hrvatsko, kada smo saznali i nove cijene. Za Basic plan cijena sada iznosi 4,99 eura, cijena za standardni plan 7,99 eura, dok Premium plan treba platiti 9,99 eura mjesečno.

Dio korisnika već je dobio, a neki će tek dobiti obavijest o promjeni cijene, a treba naglasiti da, ako ste do sada koristili standardni plan po cijeni od 9,99 eura, Netflix vas neće automatski prebaciti na jeftiniji standardni plan, već će vam zaračunati pretplatu za premium plan koja sada stoji 9,99 eura koliko je prije bilo potrebno platiti za standardni paket.

Iz Netflixa su krajem prošlog tjedna objavili kako su smanjili cijene za više od 30 zemalja diljem svijeta, pri čemu na tom popisu nema SAD-a i Velike Britanije, već se na njemu, pored Hrvatske, nalaze Filipini, Kenija, Iran, Venezuela i druge zemlje. Možemo potvrditi da smo promijenili cijene naših pretplatničkih planova na određenim tržištima, objavili su u četvrtak iz Netflixa, nakon čega je cijena dionice kompanije pala za više od 3 posto.

Slika nije dostupna Stiže jeftiniji Netflix, ali uz jedan uvjet

Dok je u Hrvatskoj korištenje Netflixa sada jeftinije za 2 eura za isti pretplatnički plan, na nekim je tržištima cijena mjesečne pretplate skoro pa prepolovljena, objavili su na BBC-u.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti