Netflix nastavlja borbu s korisnicima koji dijele lozinke

Kompanija je jasno dala do znanja koji su im prioriteti te da svi koji žele uživati u njihovom sadržaju, moraju plaćati pretplatu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.02.2023. / 12:34

Netflix (Foto: Netflix)

Jedan od fokusa Netflixa u posljednjih godinu dana jest borba protiv dijeljenja lozinki jer često pod jednim profilom i jednom pretplatom, više osoba gleda filmove i serije. Iz ove tvrtke kažu kako više od 100 milijuna kućanstava dijeli račune, što utječe na njihovu mogućnost investiranja u nove filmove i serije.

Lozinka Prijeti i blokadom računa: Netflix želi spriječiti korisnike u dijeljenju lozinki, a sada objašnjava i kako

Kako bi takvoj praksi stali na kraj, Netflix je najavio širenje svoje politike zabrane dijeljenja lozinki, odnosno računa na nove četiri zemlje. Među njima nema Hrvatske (Kanada, Španjolska, Novi Zeland, Portugal), no iz ove tvrtke najavili su kako će uskoro uvesti dodatna ograničenja o kojima će obavijestiti naknadno.

Pravila o dijeljenju lozinki Netflix je objavio nedavno i, kako naglašavaju na stranici 9to5Mac, prilično su agresivna. Prema njima, jedan račun, tj. jedna pretplata namijenjena je korištenju u jednom kućanstvu, odnosno jednoj primarnoj lokaciji. Zato se korisnici moraju barem jednom mjesečno prijaviti na tu lokaciji, što će Netflix provjeravati putem nekoliko faktora - IP adrese, ID-a samog uređaja, kao i aktivnosti računa.

U slučaju da uređaj nije povezan s primarnom lokacijom duže od 30 dana, Netflix će korisnicima poslati privremeni kod čijim će upisivanjem ponovno moći pristupiti tom servisu.

Jedan od noviteta predstavljenih u posljednje vrijeme jest i mogućnost dodavanja novih članova postojećoj pretplati pa je tako moguće povezati jedan dodatni račun za do dvije osobe koje ne žive na istoj adresi, a cijena za taj dodatni profil ovisi o lokaciji. Npr. u Portugalu ona iznosi 3,99 eura, a u Španjolskoj je 5,99 eura.

Slika nije dostupna Dijeljenje lozinki za Netflix i ostale servise zapravo je kršenje zakona?

U posljednjoj objavi na službenom blogu, iz Netflixa su posebno naglasili i novu opciju putem koje korisnici sada mogu upravljati uređajima na kojima se koristi njihov račun te se s istog mjesta odjaviti s tih uređaja. Ako želite vidjeti na kojim se sve uređajima koristi vaš račun na Netflixu, na računalu idete na “account” i onda na “manage access and devices”.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti