Izetbegović "El Bake" u videoigri skuplja novac po Bosni

Igrač upravljajući likom Izetbegovića skuplja novac na putu izbjegavajući zapreke poput policijskih vozila, prosvjednika, rupa na cesti.

Martina Čizmić | 23.04.2018. / 07:44

Videoigra El Bake (Foto: Screenshot/Zimo) (Foto: Screenshot/Zimo)

Nepoznati autori osmislili su videoigricu "El Bake" u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji odjeven poput pljačkaša skuplja novac širom BiH izbjegavajući pritom policijske ophodnje.

Igrica "El Bake skuplja novac po bosanskohercegovačkim gradovima", koja je odmah postala hit, započinje uvodnim Izetbegovićevim obraćanjem članovima Stranke demokratske akcije (SDA).

Igrač upravljajući likom Izetbegovića skuplja novac na putu izbjegavajući zapreke poput policijskih vozila, prosvjednika, rupa na cesti.

Za svaku sljedeću razinu, po gradovima od Bužima do Sarajeva, povećava se iznos novca koji može osvojiti, a na posljednjoj razini na raspolaganju je poseban bonus s vrećom zlata, što aludira na skupljanje pomoći po arapskom i muslimanskom svijetu.

U opisu igrice na trgovini Google Play, autor navodi kako se ona preporučuje osobama koje se "nalaze među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaju viška vremena", očito aludirajući na članove stranke zaposlene u javnim poduzećima i institucijama.

Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne trebaš pomoći Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi možda olakšati put preko granice, navode autori igrice.

 

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti