Izgledao je potpuno drugačije: Pogledajte intervju s mladim Muskom

Intervju je snimljen krajem devedesetih, dok mladi Musk čeka dolazak novog automobila kojeg je kupio – McLarena F1.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.01.2019. / 15:25

Intervju s Muskom (Foto: YouTube) (Foto: Youtube)

Elon Musk danas je multimilijarder koji je u javnosti najpoznatiji kao šef Tesle i SpaceX-a, ali malo ljudi zna da je poduzetnički duh pokazao još kao dijete od 12 godina, koliko je imao kada je prodao svoj prvi program. Vizionarstvo je pokazao i prije eksplozije interneta te, dok su mnogi sredinom devedesetih na internet gledali kao na tehnologiju koja se možda neće održati i opstati, Elon Musk već je tada razmišljao o načinima na koje bi mogao zaraditi novac online.

U tome je uspio kada je 1998. godine prodao kompaniju za online izdavaštvo Zip2 za čak 400 milijuna dolara, a samo nekoliko godina prije toga spavao je na podu studentskih domova. O tome je prije čak dvadeset godina govorio u intervjuu u emisiji o milijunašima, dok je čekao isporuku novog automobila koji je naručio – McLarena F1. U dokumentarcu se pojavljuje i njegova tadašnja zaručnica Justine Wilson koja je oduševljena s automobilom za kojeg je rekla da je idealno vozilo za Silicijsku doline, dodavši kako se boji da neće postati razmaženi.

S bogatstvom koje je tada zaradio mogao je kupiti otok na Bahamima i uživati odmarati do kraja života, no za Muska veće uzbuđenje predstavlja stvaranje novih kompanija. U razgovoru s novinarom govorio je i o budućnosti i svom sljedećem poglavlju, a to je transformacija bankarske industrije – iako ne odgovara tradicionalnoj slici bankara, već je tada vjerovao da njegova kompanija X.com može vrijediti milijarde dolara, jer "napada" najveći sektor svjetske ekonomije te će pokušati transformirati bankarsku industriju.

Muskov X.com ubrzo se spojio s kompanijom Confinity koja je predstavila PayPal, a ne treba niti napominjati kakav je utjecaj PayPal imao (i još ima) na online plaćanje i trgovinu.

Izvor: BigThink
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti