Izletnici se više neće gubiti po Medvednici: Predstavljena aplikacija Moje Sljeme

Iz Grada Zagreba su istaknuli kako je ovo prva takva aplikacija u regiji i među prvima u svijetu.

Martina Čizmić | 15.04.2021. / 16:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji prirode i planinari od danas na raspolaganju imaju aplikaciju "Moje Sljeme" koja će im pomoći da istraže prirodu i upoznaju Medvednicu.

Ova aplikacija omogućit će našim sugrađanima da na jedan siguran način koriste sve staze koja Medvednica nudi, istaknula je na predstavljanju zamjenica Pavičić Vukičević koja se prisutnima obratila putem video-poziva.

Sigurna sam da će aplikacija biti korisna mnogima, kao dodatna motivacija da se pokrenu i provedu aktivan odmor u prirodi, a u konačnici će mnogima odlazak u prirodu učiniti atraktivnijim, rekla je zamjenica istaknuvši važnost mentalnog i fizičkog zdravlja u trenutnim uvjetima epidemije. Nažalost ne možemo predvidjeti kada će naš život izgledati kao prije, ali možemo novom i zdravom navikom kao što je odlazak u prirodu obogatiti našu svakodnevnicu i na taj način poboljšati naše fizičko i psihičko zdravlje.

Aplikacija "Moje Sljeme" je namijenjena građanima i posjetiteljima Zagreba s ciljem približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenom, povratka Zagrepčana na obronke i vrhove Medvednice te poticanja zdravog načina življenja i populariziranja hodanja, što je od velike važnosti za očuvanje fizičkog i psihičkog zdravlja, posebno u ovo doba pandemije koronavirusa.

Svrha samog projekta je predstaviti sadržaj Medvednice krajnjem korisniku te mu omogućiti osnovne navigacijske funkcionalnosti prilikom posjeta Medvednici.

Kao glavne funkcionalnosti aplikacije istaknute su: navigacija po stazama ili odabranom odredištu,  mape staza grupirane po trajanju uspona, sve ostale korisne informacije vezano za svaku stazu te pretraga staza pomoću filtera (kao što su: duljina uspona, težina uspona, popis odredišta na stazi), korisne informacije za svako odredište, bilo ono planinarski dom, ugostiteljski objekt, smještaj ili neka druga znamenitost, koje se također mogu pretraživati po zadanim filterima.

 

 

Takvo aplikativno rješenje, koje na jednom mjestu sadrži sve - mapu staza sa svim korisnim parametrima, rute i navigaciju prema željenim odredištima, istaknuto je na predstavljanju, prva je takva aplikacija u regiji, a među prvima u svijetu.

Inače, aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS uređaje u službenoj trgovini aplikacijama. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti