Na papiru je bio još jedan programer u Facebooku, a u stvarnosti, njegov utjecaj na Facebook i njegovu budućnost je puno veća.

Joe Hewitt, koji je sam, bez ičije pomoći, isprogramirao verziju Facebooka za iPhone, napustio je Palo Alto, a obavijest o odlasku iz Facebooka je stavio na svoj blog.

Karijeru je započeo u prije 11 godina u Netscapeu , gdje je radio na korisničkom sučelju tražilice, nakon čega s Blakeom Rossom stvara današnju inačicu Netscape-ove tražilice, Mozillu Firefox.

Šest godina kasnije, napušta Mozillu i s Rossom pokreće Parakey, kojeg je akvirirao Facebook samo godinu dana kasnije. Kada je Apple stvorio iPhone, Hewitt je napravio iUI, korisničko sučelje koje se sastojalo od javascript-a i CSS-a i omogućavalo jednostavan razvoj web-aplikacija koje su odgovarale prirodnim vizualnim elementima uređaja.

Kasnije je napravio iPhone verziju Facebooka, koja je pak otvorila put društvenoj mreži da bude dostupna preko mobitela,a nakon iPhonea, okreće se Android platformi.

Danas je Facebook mobilni gigant i moguće je da i radi na vlastitoj platformi za mobitele,a u budućnosti, Hewitt namjerava raditi na novim alatima poput Firebug-a, za programere i dizajnere.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju