Jack Dorsey želi da Twitter bude više mainstream

Nakon što se vratio u kompaniju koju je osnovao sa svojim kolegama prije 5 godina, Jack u Twitter donosi velike promijene.

Zimo Zimo Zimo | 30.03.2011. / 11:42

Jack Dorsey želi da Twitter bude više mainstream

Nakon što se vratio u kompaniju koju je osnovao sa svojim kolegama prije 5 godina, Jack u Twitter donosi velike promjene.

Jack Dorsey, osim što je osnovao Twitter prije 5 godina sa Ev Williamsom i Biz Stoneom, vlasnik je i tvrtke za plaćanje putem mobilnih uređaja Square.

Sada, kada se vratio u Twitter kao izvršni predsjednik zadužen za proizvod, Jack je istaknuo kako želi da Twitter bude od više koristi za korisnike.

Huffington Post piše kako je Dorsey izjavio u svojem posjetu fakultetu novinarstva na Columbia Universityju, kako je najvažnija vrijednost Twittera njegova brzina koja omogućuje korisnicima povezivanje i dijeljenje informacija, te nadodaje kako će se poslovanje Twittera fokusirati na taj aspekt umjesto na jačanje branda.

Puno je bilo priče i o Twitter aplikacijama kojih ima preko 100, vezano uz koje su iz Twittera poručili developerima da ih prestanu raditi. 'Imamo preko 100 Twitter klijenata i svi rade na drugačiji način, no to ne znači da pružaju najbolje iskustvo provedeno na Twitteru' - istaknuo je Dorsey za All Things D.

Novi izazov slijede u narednih 5 godina, ističe Jack, te dodaje kako Twitter ima vrlo lagan način za unos informacija, no kako je te informacije teško zadržati relevantnima u realnom vremenu.

Iako je Jack Dorsey prihvatio ulogu izvršnog predsjednika za proizvode, nadalje će obavljati svoje dužnosti kao CEO u Squareu koji je osnovao 2008 nakon što je napustio Twitter.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti