Je li Apple prijavom žiga otkrio ime potpuno novog proizvoda koji će uskoro predstaviti?

Početkom sljedeće godine očekujemo prvi Appleov uređaj za virtualno i proširenu stvarnost, a čini se da će ga kompanija predstaviti kao Reality Pro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.08.2022. / 10:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako su misli većine Appleovaca usmjerene na sljedeći tjedan i predstavljanje novih modela pametnih telefona i satova, aktivno se radi i na pripremi novih proizvoda i servisa. U listopadu već možemo očekivati nove Macove i iPadove, a sve smo bliži i predstavljanju još jednog noviteta iz portfelja Appleovih uređaja.

Slika nije dostupna Mediji otkrili točan datum predstavljanja nove generacije iPhonea

Nije nikakva tajna da kompanija razvija uređaj za proširenu i virtualnu stvarnost te smo prošli tjedan saznali neke nove informacije, odnosno njegovo potencijalno ime. Naime, Apple je započeo proces prijave žiga za različita imena povezana sa “stvarnošću” (reality).

Neka od imena koja je kompanija prijavila odnose se na potencijalne uređaje, ali i hardver koji će ih pokretati. Prijava žiga tako nam otkriva da bi se njihovi VR/AR uređaji na tržištu mogli prodavati kao Reality One i Reality Pro, dok će ih pokretati Reality Procesor.

Zahvaljujući brojnim dosadašnjim glasinama već znamo dosta toga o tim uređajima, a predstavljanje prvog naglavnog uređaja s logom jabuke putem kojeg će se moći uživati u virtualnoj i proširenoj stvarnosti možemo očekivati početkom sljedeće godine, iako uvijek postoji mogućnost odgode predstavljanja.

Ako ćemo vjerovati većini tih glasina, ljubitelji Applea, barem na početku ne bi trebali imati prevelika očekivanja od tog prvog uređaja. Dok tek moramo vidjeti njegove mogućnosti, već je sada jasno kako će najveći problem biti njegova cijena koja bi trebala iznositi više od 2 tisuće dolara pa je jasno kako to nije uređaj za svačiji džep.

Trebao bi imati dva ekrana visoke rezolucije te kamere i senzore koji bi trebali omogućiti što realističniji prikaz virtualnih svjetova.

Slika nije dostupna Stiže sljedeće godine i bit će jako skup: Objavljeni detalji o Appleovom uređaju za proširenu i virtualnu stvarnost

Nakon prvog modela, godinu dana poslije očekujemo njegova nasljednika, ali i AR naočale koje se dizajnom ne bi previše razlikovale od klasičnih naočala, no unutar njihovih stakala prikazivale bi se razne korisne informacije, poput podataka o navigaciji, porukama, pozivima i slično.

Izvor: 9to5 Mac

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti