Je li moguće?! Znate li koje uređaje koristi uhićena direktorica Huaweija?

Huawei, među inim, proizvodi telefone, tablete i prijenosna računala, no kada je uhićena, Meng Wanzhou imala je jedan Huaweijev telefon, ali i iPhone, iPad i MacBook.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.03.2019. / 07:39

Meng Wanzhou (Foto: AFP)

Nakon što je sa službenog Huaweijeva profila na Twitteru objavljena novogodišnja čestitka s iPhonea, dvije su odgovorne osobe dobile kaznu i smanjena im je plaća jer, kako su komentirali iz kineske kompanije, taj je incident naštetio njihovu brendu. Ako je jedan tvit izazvao štetu za Huaweijev brend, što tek možemo reći za šeficu financija i kćer osnivača kompanije Meng Wanzhou, koja je prošle godine uhićena u Kanadi.

Naime, nakon što su njezini odvjetnici zatražili informacije o podacima koji su pohranjeni na njezinim zaplijenjenim uređajima, objavljene su informacije o tim uređajima koje je Meng nosila tijekom putovanja u Kanadi. Kako je riječ o jednoj od najvažnijih osoba u Huaweiju, čini se logičnim da koristi isključivo ili većinom njihov hardver, no Meng ipak više preferira jednu drugu kompaniju – Apple.

Huawei (Foto: AFP) Nastavlja se političko-tehnološka sapunica: Huawei namjerava tužiti SAD?

Osim Huaweijeva modela Mate 20 RS Porsche Edition, Meng je nosila i tri Appleova uređaja – iPhone 7 Plus, iPad Pro i 12-inčni MacBook. Iako je Huawei najpoznatiji po svojim pametnim telefonima, kineska kompanija proizvodi i tablete i prijenosna računala, a na The Vergeu podsjećaju kako su, nakon testiranja Huaweijeva laptopa Matebook Pro X zaključili kako je to trenutačno najbolje prijenosno računalo koje se može kupiti, dakle bolje i od Appleovih MacBooka.

Iako nije riječ o ugodnoj situaciji za ovaj brend, Huawei i Meng trenutačno imaju mnogo većih problema – od uhićenja i suđenja u SAD-u, preko zabrane prodaje svojih uređaja u SAD-u do sumnji u špijuniranje, a postoji i mogućnost da će iz straha (ili od Amerike ili od špijuniranja), neke države isključiti Huawei s popisa kompanija čiju će infrastrukturu koristiti prilikom razvoja 5G mreže.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti