Je li natječaj za posao otkrio velike Googleove planove?

Google traži potpredsjednika hardverskog odjela za nosive uređaje koji će biti zadužen za simultani dizajn, razvoj i isporuke više modela nove generacije nosivih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.02.2019. / 09:00

Pametni satovi (Foto: Google) (Foto: Google)

Pametni satovi trebali su biti sljedeća velika stvar u tehnološkoj industriji te je dio analitičara smatrao kako bi u budućnosti mogli zamijeniti telefone, no pokazalo se da korisnici ne žele uređaj poput smartphonea kojeg će nositi na ruci, jer pametne telefone već imaju u džepu pa im tako nešto nije potrebno. Opcije koje su korisnici tražili, a na koje su se proizvođači orijentirali ponajviše se odnose na fitness i zdravlje te danas rijetko možemo vidjeti (amaterskog) trkača bez nekog nosivog uređaja na ruci.

Nakon prva dva modela koja nisu oduševila korisnike, Apple s modelima Watch 3 i 4 napokon napravio odlične pametne satove koji su privukli milijune korisnika, a dugo vremena i od Googlea se očekivali predstavljanje vlastitog smartwatcha, no sredinom prošle godine iz ove su kompanije objavili kako neće tako skoro predstaviti vlastiti sat.

Ovog tjedna Google je objavio oglase za posao koji pokazuju da su se direktori u kompaniji možda predomislili te okupljaju ekipu koja će krenuti u razvoj toliko očekivanog Pixel Watcha. Google tako traži potpredsjednika hardverskog odjela za nosive uređaje, što je, smatraju na stranici Android Police, znak da Google uskoro kreće s razvojem vlastitog nosivog uređaja, najvjerojatnije pametnog sata.

Prema objavljenom opisu posla za tu poziciju, potpredsjednik hardverskog odjela za nosive uređaje radit će zajedno sa starijim direktorima u Googleovom hardverskom odjelu i bit će zadužen za simultani dizajn, razvoj i isporuke više modela nove generacije nosivih uređaja. Također, otvoren je i natječaj za poziciju menadžera za dizajn nosivih uređaja koji će raditi unutar odjela hardverskog dizajna unutar kompanije.

Treba podsjetiti i na nedavnu Googleovu akviziciju tehnologije za nosive uređaje za koju su platili 40 milijuna dolara Fossilu – nije poznato o kakvoj se vrsti tehnologije radi i kako će utjecati na pametne satove, no iz Fossila kažu da je riječ o novoj inovaciji koja se još nije pojavila na tržištu.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti