Je li ovo novi iPhone?

Na Appleovim stranicama pojavila se slika za koju mnogi vjeruju da prikazuje iPhone 6C, jeftiniji iPhone kojeg će Apple predstaviti u rujnu ove godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.05.2015. / 09:56

Je li ovo novi iPhone?

Glasine o novim modelima pametnih telefona koje će Apple predstaviti za četiri mjeseca internetom kruže već neko vrijeme – neke informacije govore da možemo očekivati nasljednike aktualnih modela iPhone 6 i 6 Plus, dok neki analitičari vjeruju kako će Cook ponovno predstaviti i jeftiniji model smartphonea s kojim će pokušati privući korisnike kojima su trenutni modeli Appleovih mobilnih uređaja preskupi. Kada su u pitanju novi proizvodi, iz Applea su u prošlosti bili jako tajnoviti te su dobro pazili da informacije o uređajima koje pripremaju ne procure u javnost, no i to se s vremenom promijenilo tako da iz kineskih tvornica često 'procure' novi modeli pa možemo vidjeti kako će izgledati novi telefoni i tableti puno prije njihovog predstavljanja. No, jučer su iz samog Applea napravili pogrešku i tako možda otkrili dio svojih planova vezanih uz telefone koje će uskoro predstaviti.

Oukitel U8 je vrlo lijepa i povoljna kopija iPhonea 6

Naime, na svojim stranicama, uz novo postolje za punjenje telefona objavili su fotografiju telefona za koji se čini da je iPhone 5C, no umjesto klasične Home tipke, ovaj uređaj ima Touch ID senzor. S obzirom da 5C nema Touch ID senzor, brojni su mediji objavili kako su na ovaj način iz Cookove kompanije otkrili kako će, osim novih modela iPhonea 6S i 6S Plus,  u rujnu predstaviti i nasljednika plastičnog iPhonea, iPhone 6C. Nekih informacija o hardverskim karakteristikama kakve bi mogao imati ovaj telefon nema, a prema slici jasno je da bi ovaj uređaj trebao imati ekran dijagonale četiri inča, jednako kao i model 5C. Ipak, na internetskim stranicama poput 9 to 5 Mac smatraju kako ova slika nije dokaz novog telefona koji ova kompanija priprema, već samo prikazuje loše obavljen posao Appleovih dizajnera u nekom grafičkom programu, odnosno da je riječ o modelu 5C na kojem su greškom u Photoshopu ili nekom drugom programu, umjesto Home tipke, ubacili Touch ID. Apple je spornu sliku na svojoj stranici već zamijenio sa slikom modela 5C, a za nešto manje od četiri mjeseca trebali bi saznati je li ovo na slici zaista bio iPhone 6C ili je samo na Appleove stranice postavljena kriva slika.

Izvor: Tech Radar

Foto: Apple 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti