Jedan od najubojitijih ruskih protuzračnih sustava, snimljen u tipično ruskoj situaciji

Rusija je poznata po snimkama prometnih nesreća uzrokovanih neopreznom vožnjom, no od nedaća u prometu u Rusiji nitko nije cijepljen pa tako ni vozači skupocjenih vojnih vozila.

Branimir Vorša | 26.02.2021. / 15:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 

Na jednoj cesti u moskovskoj regiji, došlo je do lančanog sudara više vozila, a to samo po sebi ne bi bila tolika vijest, da u sudaru nije sudjelovalo rusko vojno vozilo sustava S-400, odnosno jednog od najboljih protuzračnih sustava današnjice.

 

S-400 vozilo zabilo se zapravo u stražnji dio kombija vojne policije, koja je bila zadužena za osiguranje prometa. Vojni kombi zabio se u automobil ispred sebe, a ovaj pak u vozilo ispred sebe i tako sve do stražnjeg dijela kamiona. Ukupno je pet vozila sudjelovalo u sudaru, uključujući i navedeno S-400 vozilo.

Na S-400 vozilu nisu vidljivi neki tragovi oštećenja, a ako je suditi po stanju ostalih vozila, sudar je čini se srećom bio bez težih posljedica.

Obzirom da vojni stručnjaci smatraju da je S-400 jedan od najboljih strateških zemlja-zrak raketnih sustava u primjeni danas, američka vojska je upozorila da je taj sustav opasan po američke ratne zrakoplove čak i u rukama prijateljske zemlje, poput recimo Turske koja je članica NATO saveza.

 

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti