Jedinstvena prilika za studente: Naučite osnove umjetne inteligencije i zaradite dodatne ETSC bodove

Studenti će moći savladati osnove umjetne inteligencije i dobiti dodatne bodove ako polože završni ispit.

Martina Čizmić | 30.04.2021. / 16:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu imaju priliku besplanto naučiti osnove umjetne inteligencije, razviti vještine koje će im dobro doći u budućnosti i istovremeno "zaraditi" dodatna 2 ETSC boda.

Naime, Ekonomski se fakultet pridružio projektu "Elements of AI" i tako omogućio svojim studentima, profesorima i drugim djelatnicima da unaprijede vještine koje će biti izuzetno tražene u budućnsoti. 

Osim toga, studenti Ekonomskog fakulteta imat će prilike čuti više o važnosti umjetne inteligencije izravno od predsjednika Udruge CroAI Mislava Malenice, koja je i zaslužna za uvođenje ovog projekta u Hrvatsku. U suradnji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Udruge CroAI u planu je predavanje Mislava Malenice naziva „AI za neinženjere“ na kojem će upoznati studente s područjima primjene napredne AI tehnologije.  

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu držimo korak s najnovijim nadolazećim tehnologijama čiji je značaj već danas vidljiv u nizu industrija. Pozdravljamo inicijativu Sveučilišta u Helsinkiju, te Udruge CroAI i Sveučilišta u Zagrebu i pozivamo sve naše studente da upišu Elements of AI. Brojne uspješne kompanije i organizacije snažno su podržale ovaj projekt i siguran sam da će znati prepoznati ambiciozne studente koji će upisati i završiti AI tečaj, istaknuo je Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjetimo, online tečaj "Elements of AI" su tijekom 2019. godine razvili Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, dok je nositelj projekta u Hrvatskoj Udruga CroAI. Podrška popularizacije osnova umjetne inteligencije stigla je i od partnera projekta – Sveučilišta u Zagrebu, kao i od Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstva Republike Finske te članova akademske i poslovne zajednice. 

U sklopu projekta pokrenut je i poseban program AI Challenge u koji se uključilo preko 70 kompanija. Cilj programa je potaknuti kompanije, institucije i udruge da motiviraju svoje zaposlenike na upisivanje tečaja Elements of AI. Edukacija je namijenjena svima, a među onima koji ga polažu nalaze se brojni uspješni poslovni ljudi, umirovljenici, političari, školarci, studenti i brojni drugi.

Umjetna inteligencija svoju primjenu nalazi u velikom broju industrija i djelatnosti, zbog čega je važno i korisno da svi studenti upišu i polože Elements of AI. U današnje vrijeme je od iznimne važnosti kontinuirano usvajati nove vještine, a brojni poslodavci ističu kako im ovakve dodatne edukacije ukazuju na ambicioznost kandidata pri zapošljavanju. Zato pozivamo još jednom sve da upišu Elements of AI i upoznaju se s osnovama tehnologije koja je već danas svuda oko nas, dodaje Mislav Malenica, predsjednik Udruge CroAI. 

Elements of AI prilagođen je na hrvatski jezik te je za sve polaznike u potpunosti besplatan. Edukacija se sastoji od šest poglavlja te sadrži 25 vježbi, a za njezino završavanje u prosjeku je potrebno 25 sati. Svi polaznici po završetku edukacije dobivaju AI certifikat, a za savladavanje tečaja nije potrebno  predznanje u području programiranja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti