Jeftini 4G telefon kodnog imena Landvo L200G

S obzirom da 4G mreža polako postaje standard u Hrvatskoj, iz tog razloga sam odlučio napisati kraći osvrt za jedan jeftiniji 4G telefon pod imenom Landvo L200G. Iako sam se primarno odlučio za ovaj telefon jer podržava frekvencije koje se koriste kod nas za 4G, naknadno sam uočio da je navedeni telefon OnePlus One kopija ili klon.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 21.11.2014. / 10:25

Jeftini 4G telefon kodnog imena Landvo L200G

S obzirom da 4G mreža polako postaje standard u Hrvatskoj, iz tog razloga sam odlučio napisati kraći osvrt za jedan jeftiniji 4G telefon pod imenom Landvo L200G. Iako sam se primarno odlučio za ovaj telefon jer podržava frekvencije koje se koriste kod nas za 4G, naknadno sam uočio da je navedeni telefon OnePlus One kopija ili klon.

U početku sam naveo da je Landvo L200G telefon koji pokušava imitirati OnePlus One. Ako uspoređujete oba uređaja uočiti ćete da ima naravno određenih razlika kao npr.. OnePlus One ima nešto veće gabarite u odnosu na L200G uključujući ekran koji je također nešto veći. L200G je u potpunosti napravljen od plastike gdje imate mogućnost odabira između crnog ili bijelog, odnosno možete odabrati želite li crni ili bijeli poklopac s obzirom da je prednja strana uvijek ista (crne boje). Dimenzije telefona su 72 x 144mm i težina je 155g s baterijom. Ukupno gledajući kvaliteta izrade je solidna.

Landvo L200G ima IPS ekran dijagonale 5 inča s rezolucijom 540 x 960. Ekran me je ugodno iznenadio s obzirom da je oštrina, prikaz boja i kut gledanja iznenađujuće dobro. Po meni osobno jedini nedostatak je što ekran nema zaštitu poput Gorilla Glass iako iskreno ne možemo previše prigovarati za ovaj cjenovni razred.

L200G je tipični Kineski telefon koji spada u srednji klasu ili čak nižu klasu uređaja. Ovu tvrdnju dodatno potvrđuje činjenica ta da je telefon baziran na MediaTek MT6582 čipsetu kojeg čini četverojezgreni procesor brzine 1.3GHz. Ima ugrađeno 1GB RAM-a i Mali-400 MP2 GPU. Za pohranu podataka ima ugrađeno 4GB memorije od čega je krajnjem korisniku slobodno oko 1.5GB. Ne trebate brinuti jer prostor za pohranu podataka možete proširiti s micro-SD karticom maksimalnog kapaciteta 64GB. Probao sam nekoliko aplikacija uključujući i igre, sve aplikacije su se uglavnom vrlo brzo učitale, a igre su radile besprijekorno  što znači da može poslužiti i za igranje vaših omiljenih igri.

Landvo L200G ima glavnu kameru s 5 MP senzorom, koja ima LED bljeskalicu srednje jakosti i po mojoj procjeni najviše može poslužiti kao svjetiljka. Kvaliteta fotografija je solidne kvalitete uključujući  i video. Ovo je bilo više-manje i za očekivati jer za ovaj cjenovni razred skoro svi telefoni imaju približno jednaku kvalitetu. Nekoliko primjera možete vidjeti u nastavku.

Jeftini 4G telefon kodnog imena Landvo L200G Jeftini 4G telefon kodnog imena Landvo L200G

Landvo L200G je prema mojim saznanjima doista prvi jeftiniji mobitel koji ima podršku za 4G mrežu. Interesantno je što podržava frekvencije FDD-LTE 1800/2600. Obje frekvencije koje se koriste u Hrvatskoj za 4G mrežu što znači da će 4G u potpunosti raditi. 4G veza omogućava brzine do 75 Mbit/s što je doista impresivno. Major Droid blog također navodi da L200G za 3G mrežu dodatno podržava frekvenciju 900Mhz što je doista rijetkost kod kineskih mobitela, a istovremeno vrlo bitno za npr… Tele2 korisnike.

L200G dolazi s izmjenjivom baterijom kapaciteta 2000mAh. Moram priznati da me je ugodno iznenadila s obzirom da kod iznadprosječnog korištenja pruža autonomiju od otprilike 16h.

Ako želite kupiti jeftiniji mobitel s 4G podrškom Landvo L200G je svakako dobar odabir. Naravno kao i svaki drugi uređaj pa tako i ovaj ima svoje određene mane što je sasvim normalno. Naravno treba uzeti i u obzir da ovaj mobitel se prodaje po cijeni od 115$ što je doista povoljno, a možete ga kupiti ovdje. Također možete vidjeti više informacija na službenoj stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti