Jeftiniji Surface: Microsoft priprema konkurenta iPadu

Već kroz mjesec-dva očekujemo novu i jeftiniju verziju Microsoftova tableta koja bi na tržištu trebala konkurirati iPadu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.07.2018. / 16:53

Ako je vjerovati brojnim glasinama koje kruže internetom u posljednje vrijeme, čini se kako Microsoft za ovu godinu ima velike hardverske planove. U prvom planu svakako je projekt Andromeda, o kojem smo već pisali – džepno računalo, odnosno uređaj koji će se moći koristiti kao pametni telefon, tablet i prijenosnik, no sve je više informacija i o jeftinijem modelu tableta Surface, s kojim će ova kompanija napasti Apple i iPad.

Cijena ovog Surfacea trebala bi iznositi 400 dolara, imat će ekran dijagonale 10 inča, 4 GB RAM-a i 64, odnosno 128 GB memorije za pohranu podataka. Što se procesora tiče, možemo očekivati serije procesora Pentium Silver N5000 i Pentium Gold Y, dok će operativni sustav koji će pokretati ovaj tablet biti, naravno, Windows 10. Microsoft navodno razvija i novu dodatnu tipkovnicu koja će se prodavati uz taj uređaj te bi i ona trebala biti cjenovno povoljnija u odnosu na dosadašnja rješenja.

Taj bi model trebao biti dvadesetak posto lakši u odnosu na Surface Pro, imat će slabiju bateriju, a osim verzije samo s podrškom za WiFi, Microsoft bi trebao predstaviti i tablet s podrškom za LTE koji će biti malo skuplji.

S obzirom na slabije procesore, jasno je kako će biti riječ o uređaju namijenjenom nezahtjevnim korisnicima poput školaraca i studenata kojima će biti najvažnije surfanje, pisanje, uživanje u multimedijalnom sadržaju i slično, dok je za malo ozbiljnije korištenje potrebno platiti više novca i kupiti računala Surface Pro.

Iz Microsofta o novom tabletu još uvijek šute, no možemo pretpostaviti kako će se na tržištu pojaviti prije početka nove školske i studentske godine, znači brzo.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti