Jelly Bean update za HTC One X dostupan u Hrvatskoj! Što sve morate znati?

Nakon nešto više od mjesec dana, od kad su iz HTC-a objavili da je u opticaj puštena nadogradnja na Jelly Bean verziju Androida za HTC One X, ista je od danas dostupna i u Hrvatskoj.

Zimo Zimo Gost post | 05.12.2012. / 20:14

Jelly Bean update za HTC One X dostupan u Hrvatskoj! Što sve morate znati?

Nakon nešto više od mjesec dana, od kad su iz HTC-a objavili da je u opticaj puštena nadogradnja na Jelly Bean verziju Androida za HTC One X, ista je od danas dostupna i u Hrvatskoj.

Nadogradnja iznosi 367.14 MB, te donosi Android 4.1.1 i HTC Sense 4+. Od važnijih nadogradnji tu je poboljšano sučelje za kameru, te poboljšano upravljanje potrošnje energije. Prije nego instalirate cijelu nadogradnju uređaj će od vas zahtijevati instalaciju jedne manje nadogradnje veličine oko 1,5 MB koja zapravo služi da biste uređaj pripremili za nadogradnju na Jelly Bean.

Da biste napravili nadogradnju, ukoliko vas sam uređaj ne obavijesti da je ista dostupna, potrebno je ručno pokrenuti provjeru dostupnosti nadogradnji. To možete učiniti na slijedeći način: Settings-> About -> Software updates i na dnu ekrana odaberete opciju 'check now'.

U samom HTC Sense sučelju nekoliko je promjena, pa krenimo redom. Status barom u lijevom gornjem kutu dominira veliki sat i datum, a u desnom gornjem kutu nalazi se ikona za pristup postavkama uređaja. Na vrhu liste nalazi se nova opcija nazvana 'Power saver' koja bi teoretski trebala pridonijeti uštedi energije.

U App Drawer-u prilikom prebacivanja između pregleda svih aplikacija, često korištenih i onih preuzetih sa marketa, ukoliko klikate prstom preko ikona više nema 'cube' efekta, već se samo ispiše ime kategorije tj. filtra pregleda te se potom prikažu ikone.

Home screen panele sada je moguće u nedogled scrollati u jednu stranu, a pozadinska slika se više ne pomiče lagano u lijevo ili desno ovisno o tome kako se pomičete između panela.

Kod sučelja kamere tipka za slikanje nešto je veća od tipke za snimanje. Zoom bar pomaknut je u desnu stranu i okrenut vertikalno (radi lakšeg rukovanja), a sa lijeve strane sad se nalazi jedna ikona više koja omogućuje da se jednostavno prebacite na prednju kameru.

Spajanjem uređaja na računalo putem kabela automatski počninje punjenje uređaja, no nema više opcije s kojom možete odabrati da se uređaj samo puni ili da se memorija uređaja prikaže kao eksterna usb memorija. No ne brinite Windowsi 7 prepoznaju uređaj i prikazuju ga kao 'portable device', što znači da je i dalje moguće jednostavno prebacivati datoteke s uređaja i na uređaj.

Testovi koji su urađeni na tržištima koja su nadogradnje dobila nešto prije pokazuju da je uređaj dosta optimiziraniji i brži sa JellyBean nadogradnjom u odnosu na verziju s Androidom 4.0.4.

Nadogradnja je dostupna samo za slobodne uređaje. Oni koji su brandirani nadogradnje će vjerojatno uslijediti iza nove godine.

Koji je vaš dojam nakon nadogradnje i ako primjetite još koju promjenu slobodno navedite u komentarima ispod.

Ovaj post napisao je Stipe Vudrag![gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti