Jeste li i vi među onima koji svoje ime i prezime upisuju u Google tražilicu?

Ako jeste, onda spadate u natpolovičnu većinu, jer prema istraživanju Pew Research Center većina korisnika Interneta je barem jednom tražila informacije o sebi putem najpopularnije svjetske tražilice.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 28.09.2013. / 11:04

Jeste li i vi među onima koji svoje ime i prezime upisuju u Google tražilicu?

Ako jeste, onda spadate u natpolovičnu većinu, jer prema istraživanju Pew Research Center većina korisnika Interneta je barem jednom tražila informacije o sebi putem najpopularnije svjetske tražilice.

Konkretno, radi se o brojci od 56% korisnika, koji su priznali kako su najmanje jednom ukucali svoje ime i prezime u Google pretraživač, kako bi saznali "što Internet zna o njima". Istraživanje je provedeno u travnju i svibnju ove godine, a zanimljivo je kako se postoci nisu previše promijenili u odnosu na posljednje ovakvo istraživanje, koje je provedeno 2009. Tada je, naime, 57% korisnika Googlea na pitanje "pretražujete li podatke o sebi" odgovorilo potvrdno.

Ovakav rezultat neki dovode u pitanje, iz jednostavnog razloga jer je na određeni način logično očekivati da svakoga od nas zanima kakvi su podaci dostupni na Internetu. U tome, objašnjavaju stručnjaci, nema ništa loše, dapače, sasvim je normalno znati kako ste predstavljeni na webu, uostalom, tako znate i kako će vas doživjeti potencijalni poslodavci, poslovni ili ljubavni partneri koji odluče saznati nešto više o vama koristeći Google. Iako je dojam kako su svi koristili ovakvu metodu "otkrivanja sebe", službena statistika trenutačno je takva da 44% korisnika to nikada nije učinilo. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti