Jesu li vaši pametni uređaji stvarno zaštićeni?

Upoznajte učinkovite metode za zaštitu podataka.

Sponzorirani članak | 24.10.2021. / 09:13

PR
PR (Foto: PR)

Svaki dan se oslanjamo na naš digitalni svijet koji čini velik dio naših života gdje se puno oslanjamo na virtualne podatke. Naše informacije sada se više ne nalaze toliko u papirnatom obliku koliko u elektronskom, čime su potencijalna meta različitih hakera ili cyber kriminalaca. Taj intenzivan razvoj rezultirao je novim tehnologijama čija je uloga zaštiti korisnika, njihove podatke i informacije od značaja kako bi uvijek ostali korak ispred opasnosti koja iz čeka iza svakog ugla.


Zahvaljujući modernim tehnologijama, ubrzanom tempu života te utjecaju još uvijek aktualnih epidemioloških okolnosti, upotreba pametnih telefona se povećala za nevjerojatnih 70%. Nadalje, korištenje zdravstvenih usluga preko pametnih telefona povećala se za nevjerojatnih 500%, a i digitalne transakcije doživjele su porast popularnosti od 50%.

PR PR (Foto: PR)

Zaštita ne poznaje kompromis

Sve ove aplikacije i čuda tehnologije zahtijevaju od korisnika da unese svoje osobne podatke koji u najgorem slučaju mogu biti zlouporabljeni ako zaštita nije na nivou. Prijetnja takvih cyber napada sve je veća i veća, zbog čega se više ne pitamo hoće li se takav napad dogoditi, nego – kada.

Zato je tvrtka Samsung Electronics zauzela proaktivan pristup kako bi neprestanim inoviranjem na području sigurnosti zaštitili podatke svojih korisnika na najvećoj mogućoj razini. Time se gradi međusobno povjerenje, ali se prije svega korisnicima omogućava adekvatna zaštita podataka prilikom korištenja pametnih telefona i omiljenih aplikacija.

U suradnji s mnogobrojnim partnerima, tvrtka Samsung neprestano unaprjeđuje već snažan sigurnosni sustav koji se bazira na softveru i hardveru, što uključuje sve od malog čipa do operativnog sustava pametnog telefona. Upravo je velik napredak u tom segmentu ostvarila tvrtka Google, koja je još 2018. godine obnovila svoju politiku privatnosti te uvela pristupačnije upravljanje osobnim podatcima koji su povezani s Google servisima. Tako pomoću inovativnog čipa Google Titan M, sigurnost na pametnim telefonima podignuta je na viši novo, gdje je Android osim učinkovitog postao i siguran operativni sustav pametnih telefona, a uključuju i najnovije pametne telefone Samsung Galaxy A52s 5G te Galaxy Z Flip3 5G i Z Fold3 5G modele pa čak i najnovije tablete poput Galaxy Tab S7 FE 5G. Dodatna sigurnost dolazi i u obliku Google Play trgovine koja brine da korisnici uvijek preuzimaju uistinu certificirane, sigurne aplikacije.

PR PR (Foto: PR)

Sigurnost u svakom trenutku


Jedan od najboljih primjera kako tvrtka Samsung brine o sigurnosti svojih korisnika je stvaranje platforme Samsung Knox 2013. godine s kontinuiranim pravovremenim ažuriranjima tijekom godina. početku je Samsung Knox bila platforma za korištenje u tvrtkama, ali je vremenom napredovala u osobnu sigurnosnu platformu za pametne telefone s brojnim certifikatima koji potvrđuju snagu sigurnosti. Najveća prednost ove platforme je zaštita koja djeluje u realnom vremenu. Podatci konstantno kruže našim uređajima, a hakeri su uvijek spremni za napad. Zato Samsung Knox nikad ne spava kako bi ste vi mogli mirno spavati znajući da su vaši podatci uvijek sigurni u svakom trenutku.



Primjerice, Knox platforma je dobila 2020. godine Global Mobile (GLOMO) nagradu kao najbolja sigurnosna platforma u svojoj kategoriji. Isto tako, prema nedavnom Gartner istraživanju platforma je nagrađena s visokom ocjenom 27 od 30 za razinu sigurnosti, a dobitnica je i nagrade Glomo 2020 za najbolju mobilnu inovaciju u građevinarstvu - najveća ocjena 6+ za Evaluation Assurance Level.

PR PR (Foto: PR)

Isto tako, tvrtka Samsung je razvila i aplikacije koje dodatne štite osobne podatke te ih kategoriziraju unutar posebnih zaključanih baza. Tako Samsung Pay (napomena: Dostupnost usluge razlikuje se ovisno o tržištu) šifrira podatke o plaćanju i čuva ih u zasebnom digitalnom trezoru, dok Samsung Health također može izolirati osobne i zdravstvene podatke. Samsung Digital Key može na sigurniji, digitalni način otključati auto, dok Intelligent Wi-Fi analizira promet i upozorava na riskantne situacije, a moguće ga je aktivirati u Wi-Fi postavkama u bilo kojem trenutku.

Bez obzira koristimo li pametne uređaje više za privatne ili poslovne svrhe, moramo priznate da bez njih u našoj svakodnevnici nikako ne možemo. Osim što sadrže veliku količinu naših osobnih podataka, informacije koje razmjenjujemo s drugima ostaju zauvijek zabilježene u virtualnom prostoru. Stoga je važno da brinemo o svojoj digitalnoj sigurnosti, gdje Samsung kao kompanija teži prema konstantnom napretku tehnologije koja će njenim korisnicima pružiti maksimalnu podršku i zaštitu.



Za više informacija posjetite www.samsung.hr te https://www.samsung.com/hr/security/.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti