Johnson&Johnson pozvao konkurente: Udružimo snage i riješimo problem krvnih ugrušaka

Pfizer i Moderna su se usprotivili jer ne vide potrebu za udvostručavanjem napora agencija i tvrtki koje su se već bavile problemom krvnih ugrušaka i istraživale uzrok.

Hina | 16.04.2021. / 15:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

  Tvrtka Johnson&Johnson kontaktirala je s suparničke proizvođače cjepiva protiv COVID-19 da se uključe u zajedničko istraživanje rizika od nastanka krvnih ugrušaka, izvijestio je u petak Wall Street Journal pozivajući se na osobe upoznate s tim pitanjem.

AstraZeneca, koja je tjednima pogođena sličnim problemima sa zgrušavanjem krvi pristala je, dok su Pfizer i Moderna odbili kazavši da se njihova cjepiva čine sigurna, navodi se u izvješću.

Američka savezna zdravstvena agencija u utorak je preporučila da se pauzira s Johnson&Johnsonovim cjepivom najmanje nekoliko dana nakon što je šest žena mlađih od 50 godina imalo rijetke krvne ugruške nakon cijepljenja.

Prošli su tjedan europski regulatori priopćili da su analizirali četiri slučaja rijetkih krvnih ugrušaka nakon primanja Johnson&Johnsonova cjepiva u Sjedinjenim Državama, nakon čega je, navodi se u izvješću WSJ, tvrtka počela kontaktirati s ostalim proizvođačima cjepiva.

Pfizer i Moderna su se usprotivili jer ne vide potrebu za udvostručavanjem napora agencija i tvrtki koje su se već bavile problemom krvnih ugrušaka i istraživale uzrok, navodi se u izvješću.

Oni koji su primili cjepiva Pfizera i Moderne nisu prijavili štetne pojave, rekle su tvrtke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti