Jolt.ai: Umjetna inteligencija koja će vas dovesti u formu

Jolt će biti vaš trener, motivator, ali i stand-up komičar - što god treba da vas natjera na vježbanje.

Martina Čizmić | 16.02.2018. / 11:23

Fitness tehnologija (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Vježbanje je dobro za zdravlje, a i mnogi koji redovito vježbaju tvrde da je dobro za um. No najveći problem s kojim se netko tko tek počinje vježbati suočava jest nedostatak motivacije.

Osobe koje vježbaju same moraju se i same motivirati da krenu u teretanu, odrade trening i potom ne svrate u fast-food restoran pri povratku kući. I dok će neki za pomoć pitati prijatelje ili osobne trenere, drugi će se okrenuti tehnologiji i koristiti fitness-narukvice ili pametne satove.

No, iako takvi uređaji mogu pomoći u praćenju tijeka treninga i napretka, teško će natjerati korisnika na ustajanje iz kreveta nakon posebno napornog dana (ili noći).

Jolt.ai (Foto: Screenshot YouTube) (Foto: Screenshot YouTube)

Tako se rodila ideja za Jolt.ai, virtualnog motivatora koji se koristi umjetnom inteligencijom da bi korisnike motivirao za svakodnevno vježbanje.

Program koristi Facebook Messenger za komunikaciju s korisnicima, kao chatbot, dajući im pozitivnu potporu i potičući ih na vježbanje humorom.

Upravo je ta komponenta humora ono što će potaknuti ljude da nastave vježbati. Tako, nakon što korisnik Joltu javi što je radio taj dan (ili sinkronizira svoj pametni telefon, fitness narukvicu ili pametni sat), ne zna hoće li dobiti pohvalu, smiješni GIF ili komentar koji ga može nasmijati do suza.

 No, Jolt neće samo davati pozitivne komentare. Ovisno o aktivnosti kojom se korisnik bavi, Jolt će izračunati i broj potrošenih kalorija i MovePointa, odnosno bodova koje onda korisnik može koristiti kako bi mjerio svoj napredak u odnosu na prijatelje ili druge korisnike.

Kako ističu tvorci Jolta, njegova je glavna uloga da vam daje potporu i poticaj za ostvarivanje vaših ciljeva, ali i da se pri tom dobro zabavite.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti