Još jedna žrtva: I Malwarebytes priznao da su ga posjetili SolarWinds hakeri

Naš softver je i dalje siguran za korištenje, ponavljaju iz Malwarebytesa.

Martina Čizmić | 20.01.2021. / 13:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tvrtka za kibernetičku sigurnost Malwarebytes objavila je kako su se neki njihovi e-mailovi našli na udaru grupe hakera poznatih kao SolarWinds hakeri.

Podsjetimo, radi se o grupi hakera koji su iskoristili softversku kompaniju SolarWinds kako bi ostvarili pristup sustavima cijelog niza državnih agencija u SAD-u i brojnim tvrtkama.

Iz Malwarebytes ističu kako nisu direktno koristili softver SolarWindsa, već su hakeri iskoristili SolarWinds kako bi upali u neke Malwarebytesove račune na servisima Microsoft Office 365 i Microsoft Azure.

Hakeri su dobili pristup ograničenom broju internih e-mailova tvrtke, no nismo pronašli nikakve dokaze neovlaštenih pristupa ili kompromitiranja naše produkcije, istaknuli su u objavi iz Malwarebytea. Dodali su i kako su izbjegli potencijalnu katastrofu jer njihove sigurnosne proizvode koriste milijuni ljudi diljem svijeta.

Naš je softver i dalje siguran za korištenje, ponavljaju iz Malwarebytesa.

Ovo nije jedina tvrtka koja se bavi računalnom sigurnošću koja se našla na udaru SolarWinds hakera. I tvrtka FireEye objavila je kako su joj ukradeni neki hakerski alati, Microsoft je potvrdio kako su mu ukradeni izvorni kodovi njegovih proizvoda, a ukradeni su i digitalni certifikati koje koristi tvrtka za zaštitu e-mailova Mimecast.

No čini se kako posljedice hakiranja još nisu u potpunosti otkrivene. Naime, direktor Malwarebytesa Marcin Kleczynski objavio je kako je ova hakerska kampanja mnogo šira od SolarWindsa te "očekuje da će se još neke tvrtke javiti".

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti