Rješenje za parkiranje: Nemate kovanica, a ne možete platiti ni SMS-om? PayDo će to srediti za vas

PayDo omogućava svim korisnicima, kako stranima tako i onim poslovnima i privatnima, plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a svi troškovi vidljivi su na jednom računu.

Martina Čizmić | 16.04.2018. / 16:14

Galerija

Plaćanje parkinga često je problematično iskustvo. Nemate kovanice kojima biste platili ili je automat za plaćanje daleko. Htjeli biste platiti SMS porukom, ali koristite službeni mobilni telefon na kojem su ti "posebni" brojevi blokirani. Upravo te probleme želi riješiti aplikacija PayDo.

IT tvrtka Infoart razvila je aplikaciju, PayDo, za plaćanje parkinga kojom na brz i jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu izvršiti plaćanje satnih, dnevnih, povlaštenih stanarskih, mjesečnih parkirnih karata, kao i plaćanje dnevnih parkirnih karti izdanih od strane kontrolora.

Za razliku od drugih aplikacija koje za plaćanje koriste SMS poruku, PayDo ne koristi SMS protokol, zbog čega je idealna za sve korisnike koji do sada nisu mogli plaćati SMS-om. Primjerice, aplikaciju PayDo mogu koristiti i turisti koji su u posjetu Hrvatskoj, bez obzira koju mobilnu mrežu koriste.

Tako PayDo omogućava svim korisnicima, kako stranima tako i onim poslovnima i privatnima, plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a svi troškovi vidljivi su na jednom računu.

Svi računi za parkiranje na jednom mjestu

Kako su istaknuli na predstavljanju aplikacije, kroz internetsku aplikaciju moguće je podijeliti račun i s drugim korisnicima pa tako svi unutar obitelji mogu koristiti istu karticu za plaćanje parkinga odnosno svi unutar iste tvrtke.

Korištenje same aplikacije PayDo je veoma jednostavno. Nakon preuzimanja aplikacije s App Storea ili Play Storea, potrebno je registrirati se e-mail adresom, ulogirati se u aplikaciju i možete krenuti u kupovinu parkirne karte. Nakon odabira grada, parkirne zone i upisivanja registracije vozila, aplikacija će ponuditi različite oblike plaćanja. Tako uz cijeli niz kartica, aplikacija podržava i prepaid način za koji je potrebno unaprijed uplatiti sredstva na PayDo račun.

PayDo (Foto: Infoart) (Foto: Infoart)

U sklopu promotivne pogodnost za Mastercard korisnike – 10 posto od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promo račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Aplikacija PayDo je trenutno dostupna u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Puli, Poreču, Rovinju i Osijeku. Od 1.5. biti će dostupna u Varaždinu i Sisku a uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagreb, kako bi ova usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti