Još manje od mjesec dana: Objavljene nove informacije o iPhoneu 6S

Zahvaljujući novim glasinama saznali smo više informacija o najvećem novitetu kojeg će Apple predstaviti na modelima iPhone 6S i 6S Plus

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.08.2015. / 10:05

Još manje od mjesec dana: Objavljene nove informacije o iPhoneu 6S

Iskustvo iz proteklih nekoliko godina naučilo nas je kako Apple prije predstavljanja novih modela iPhonea više ne može sakriti novitete koje priprema te se većina glasina koje smo čitali o iPhoneu 5C i 5S, odnosno 6 i 6 Plus pokazala istinitima. Za ovaj rujan Cook i ekipa pripremaju nasljednike modela iPhone 6 i 6 Plus koji će, ako ćemo vjerovati glasinama koje sve više kruže mrežom posljednjih tjedana, donijeti neke velike promjene u odnosu na prijašnje modele, ali i konkurentske telefone. Prošle godine najveći novitet bili su veliki ekrani te su aktualni modeli oborili prodajne rekorde i Appleu donijeli desetke milijardi dolara profita, a u ovoj kompaniji od njihovih nasljednika očekuju još bolje rezultate i još bolju prodaju. Pored klasičnih nadogradnji koje viđamo u svim novim modelima, poput jačeg i boljeg procesora i grafike te kvalitetnije kamere, najveći ovogodišnji novitet bit će Force Touch tehnologija. Ova tehnologija već je ugrađena u Appleov sat i posljednje modele prijenosnih računala te omogućuje prepoznavanje jačine dodira prsta po ekranu.

Velike i iznenadne promjene: Google postaje dio kompanije Alphabet

Glasine o implementaciji Force Toucha u ekrane iPhonea čitamo već duže vremena, a jučer su na stranici 9to5 Mac napokon objavili neke detalje oko načina korištenja ove tehnologije na Appleovim telefonima. Npr. u aplikaciji Mape korisnici će jačim pritiskom prsta po ekranu dodirom na određenu točku automatski aktivirati turn-by-turn navigaciju i na taj način preskočiti dva dodatna koraka koja su danas potrebna za aktiviranje ove opcije. U aplikaciji Glazba bit će dovoljno jednom jače pritisnuti ekran na određenu pjesmu i pojavit će se popis nekih najčešće korištenih opcija poput dodavanja pjesme u playlistu ili njeno snimanje za slušanje offline. Ova će opcija omogućiti i korištenje prečaca na aplikacijama koje se nalaze na glavnom ekranu pa bi tako jači dodir na npr. News aplikaciji mogao voditi direktno na opciju Favorites ili na For You tabove ove aplikacije, a korisnici će za neke aplikacije vjerojatno sami moći odlučivati koju opciju žele pokrenuti korištenjem Force Toucha. Što se ostalih opcija novih iPhonea tiče, buduće vlasnike ovih telefona veselit će informacije o mogućnosti snimanja 4K videozapisa te o poboljšanoj bateriji koja bi trebala biti izdržljivija. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti