Još veći ekran: Apple priprema iPhone Pro

Mrežom kruže glasine o novom modelu iPhonea koji bi trebao imati ekran dijagonale 5,8 inča i kojeg će Apple predstaviti sljedeće ili za dvije godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.03.2016. / 09:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve je više glasina o uređajima koje bi Apple mogao predstaviti tijekom ove godine te već u drugoj polovici ožujka možemo očekivati iPhone 5SE (kojeg će predstaviti zajedno s novim modelom iPada) koji će imati 4 inčni ekran kao u modelu 5S, ali će imati puno jači hardver u odnosu na taj stariji model, a za rujan Tim Cook priprema iPhone 7 i 7 Plus. No, osim informacija o ovogodišnjim modelima iPhonea, na internetu je objavljen i dio planova ove kompanije za 2017. u kojima se po prvi put spominje i 'Pro' verzija iPhonea.

Naime, u rujnu sljedeće godine Apple bi trebao predstaviti iPhone 7S i 7S Plus koji će vjerojatno imati ekrane dijagonala 4,7 i 5,5, inča, a pored tih modela možemo očekivati i iPhone 7S Pro koji bi trebao imati još veći, 5,8 inčni ekran. Ipak, prema izvorima upućenim u trenutnu situaciju u Appleu, postoji mogućnost kako će se predstavljanje ovog telefona odgoditi za 2018. te da će ova kompanija tada predstaviti iPhone 8, 8 Plus i 8 Pro. Iako do tada ima još više od dvije godine, treba podsjetiti kako su glasine o dva modela iPhone s velikim ekranima (koje je Apple predstavio u rujnu 2014.) kružile još početkom 2013. te je jasno kako ova kompanije svoje modele planira i testira više od godinu dana unaprijed. Pro model iPhonea navodno bi trebao imati OLED ekran (s vremenom bi ovakve ekrane trebali imati svi modeli iPhonea, osim možda najjeftinijeg uređaja), a trenutno je još rano govoriti o hardveru koji bi ovaj uređaj trebao imati, no jasno je kako će to imati najjači (Appleov) procesor koji će tada biti dostupan. S obzirom na sve veću popularnost phableta, odnosno pametnih telefona s velikim ekranima koji su uzeli dobar dio tržišta tabletima (što su na smanjenju prodaje iPadova osjetili i u Appleu) te sve veću prodaju ovih uređaja koja se očekuje u budućnosti, ovaj bi uređaj Appleu trebao pomoći u povećanju prodaje i zarade.

Ako su posljednje glasine istine (nekada su se glasine s DigiTimesa pokazale istinitima, a u nekim slučajevima njihovi su izvori bili potpuno pogrešni), Apple koji je dugo godina 'odbijao' predstaviti telefon s velikim ekranom te su u ponudi imali samo 3,5 inčni, odnosno 4 inčni iPhone, već sljedeće godine mogao bi imati četiri modela iPhonea koji bi trebali pokriti sve zahtjeve korisnika, odnosno tržišta – od uređaja s ekranom dijagonale 4 inča do 'Pro' modela s ekranom dijagonale čak 5,8 inča.  

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti