Još veći i zanimljiviji Osijek Drone Expo

U odnosu prema prošloj godini, ove godine će na utrci dronova biti puno jača konkurencija natjecatelja, rekao je Kralj.

Martina Čizmić | 22.03.2019. / 12:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedini sajam dronova u Hrvatskoj "Osijek Drone Expo" održat će se drugi put 10. i 11. svibnja u osječkoj sportskoj dvorani Gradskome vrtu, izvijestili su u četvrtak predstavnici organizatora.

Ovogodišnji sajam održava se u reprezentativnijem i većem prostoru od prošlogodišnjeg - u sportskoj dvorani Gradskome vrtu. Očekujemo dobar odaziv sudionika i posjetitelja jer je prvi sajam dronova, održan prošle godine, naišao na dobar odaziv javnosti, rekao je na konferenciji za novinare direktor tvrtke Osječkog sajma Alen Vukašinović.

Stručni voditelj organizacije sajma Vedran Kralj rekao je kako će se priredba sastojati od klasičnoga sajamskog sadržaja – izložbe bespilotnih letjelica i popratne opreme te posebno atraktivnog sadržaja – utrke dronova.

U odnosu prema prošloj godini, ove godine će na utrci dronova biti puno jača konkurencija natjecatelja, rekao je Kralj, koji je od edukativnih sadržaja istaknuo predavanje o uporabi dronova u poljoprivredi i konferenciju o bespilotnim sustavima.

Ove godine na sajmu očekujemo dvadesetak izlagača, no prijave traju pa još ne znamo konačan broj, dodao je Kralj.

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Željko Požega podsjetio je kako je strategija gradske vlasti da se u Osijeku održava što više različitih sajamskih priredaba.

Želimo da Osijek bude grad sajmova i sajmovanja. U slučaju sajma dronova to se pokazalo dobrim promišljanjem jer su reakcije na prvi sajam dronova bile pozitivne pa smo sada spremni za organizaciju drugog takvog sajma, jedinstvenog u Hrvatskoj, rekao je Požega.

Ove godine, uz Grad Osijek, u pokroviteljstvo se uključila i Osječko-baranjska županija, a župan Ivan Anušić je rekao kako sajam dronova smatra dobrim projektom.

Odlično je da će se u Osijeku posjetitelji iz cijele regije moći upoznati sa svime što donose nove tehnologije. Za ovaj dio Hrvatske posebno je zanimljiva upotreba dronova u poljoprivredi, koja je jedna od tema ovogodišnjeg sajma. Mogu samo reći da će županija i ubuduće podupirati takve i slične projekte, rekao je Anušić.

 

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti