Twitter je u pregovorima sa JPMorganom koji želi ulaganjem steći pravo na 10% udjela jedne od nabrže rastućih društvenih mreža.

JPMorgan navodno želi otkupiti 10% Twittera po cijeni od 450 milijuna dolara čime bi vrijednost ovog servisa narasla na 4.5 milijarde dolara.

Još uvijek je nepoznato hoće li JPMorgan direktno investirati u Twitter ili će otkupiti dionice i sadašnje investitore uz odobrenje Twittera.

JPMorgan Digital Growth Fund osnovana je ovaj mjesec sa namjerom da bogatim klijenitma omogući izlaganje na vrlo brzo rastućem privatnom sektoru tehnoloških kompanija, te samim time prati korake Goldman Sachsa koji je na isti način uložio u Facebook.

Do sada, Digital Growth Fund osigurao je 1.22 milijarde dolara sredstava, od čega planira provozijom zaraditi 13 milijuna dolara. Osim ulaganja u Twitter, JPMorgan se nada kako će druga trećina fonda biti uložena u jednu privatnu web kompaniju, Skype ili Zynga?

Ostatak fonda uložit će se u šest ostalih kompanija, od kojih su na popisu LivingSocial ili Gilt, no Twitter, koji ima 253 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno odnosno 85% više nego lani, svakako je prioritet ulaganja JPMorgana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju