Za razliku od automobila, vozači motocikla imaju prilično ograničen pristup tehnologiji, no i to bi se uskoro moglo promijeniti zahvaljujući inovatorima koji žele napraviti "pametnu kacigu".

LiveMap je projekt koji želi promijeniti način kako se motoristi snalaze u prostoru, odnosno tehnologija ugrađena u kacigu vozačima pruža na uvid navigaciju koja im neće odvlačiti pažnju, već će im biti pred očima — doslovno.

I dok bi Googleove naočale mogle obavljati prilično dobar posao u ovom, i one imaju nekih problema, pa tako primjerice želite li uključiti iste morate kimnuti s glavom prema nazad i gledati ekran u gornjem desnom kutu, što nije baš najbolje rješenje kada vozite motocikl.

Ova motoristička kaciga već je objavljena na Indiegogo platformi gdje se prikupljaju sredstva, a projekt je već financiran od nekoliko ruskih organizacija.

U videu ispod prikazan je cijeli projekt, kako on funkcionira, koja se tehnologija koristi i koji problem se rješava, pa tako možete zaviriti i naučiti nešto novo o pametnoj kacigi.

Za kraj spomenimo samo da LiveMap planira s isporukom ove kacige krajem sljedeće godine po cijeni od 1.500 dolara za one koji će ranije naručiti istu, odnosno 2.000 dolara ukoliko se odlučite za nju kasnije.