Kaciga kakvu želi svaki motorist

Za razliku od automobila, vozači motocikla imaju prilično ograničen pristup tehnologiji, no i to bi se uskoro moglo promijeniti zahvaljujući inovatorima koji žele napraviti 'pametnu kacigu'.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.06.2013. / 18:44

Kaciga kakvu želi svaki motorist

Za razliku od automobila, vozači motocikla imaju prilično ograničen pristup tehnologiji, no i to bi se uskoro moglo promijeniti zahvaljujući inovatorima koji žele napraviti "pametnu kacigu".

LiveMap je projekt koji želi promijeniti način kako se motoristi snalaze u prostoru, odnosno tehnologija ugrađena u kacigu vozačima pruža na uvid navigaciju koja im neće odvlačiti pažnju, već će im biti pred očima — doslovno.

I dok bi Googleove naočale mogle obavljati prilično dobar posao u ovom, i one imaju nekih problema, pa tako primjerice želite li uključiti iste morate kimnuti s glavom prema nazad i gledati ekran u gornjem desnom kutu, što nije baš najbolje rješenje kada vozite motocikl.

Ova motoristička kaciga već je objavljena na Indiegogo platformi gdje se prikupljaju sredstva, a projekt je već financiran od nekoliko ruskih organizacija.

U videu ispod prikazan je cijeli projekt, kako on funkcionira, koja se tehnologija koristi i koji problem se rješava, pa tako možete zaviriti i naučiti nešto novo o pametnoj kacigi.

Za kraj spomenimo samo da LiveMap planira s isporukom ove kacige krajem sljedeće godine po cijeni od 1.500 dolara za one koji će ranije naručiti istu, odnosno 2.000 dolara ukoliko se odlučite za nju kasnije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti