Kad koronavirus otkaže promociju, japansko sveučilište pokaže svoju kreativnost

Zahvaljujući robotima i videopozivu, diplomanti su mogli iskusiti promociju iz prve ruke, unatoč tome što nisu bili fizički prisutni na samoj ceremoniji.

Martina Čizmić | 07.04.2020. / 16:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pandemija koronavirusa diljem je svijeta zaustavila nastavu u obrazovnim institucijama. No, iako su učenici i studenti u nekim zemljama nastavili pratiti nastavu putem interneta, ceremonije dodjele diploma i promocije većinom su otkazane.

No u Japanu su odlučili pokazati svoju kreativnost i omogućiti diplomantima da ipak prime svoje diplome. Barem virtualno.

Business Breakthrough University iz Tokija nije željelo odgoditi promociju svojih diplomanata, već je angažiralo nekoliko robota koji su "glumili" diplomante.

Pomoću robota "Newme", tableta na mjestu lica te jednog poziva putem aplikacije Zoom, diplomanti su dobili priliku prisustvovati promociji i primiti svoju diplomu.

Roboti, kojima je moguće daljinski upravljati, bili su odjeveni u tradicionalnu odjeću na promocijama (togu), a čak su imali i kapu. Predstavnici fakulteta uspostavili su videopoziv sa svakim studentom te su mu uručili diplomu koju je u njegovo ime preuzeo robot. Zahvaljujući tabletima i videopozivu, diplomanti su mogli iskusiti promociju iz prve ruke, unatoč tome što nisu bili fizički prisutni na samoj ceremoniji.

Robotima je upravljalo nekoliko studenata koji su bili prisutni na samoj ceremoniji, a diplome je uručio predsjednik sveučilišta Omae Kenichi.

Ceremoniju su tako mogli pratiti diplomanti iz cijelog Japana, pa i svijeta, koji inače zbog pandemije ne bi mogli doputovati u Tokijo.

Tko zna, možda i neki hrvatski fakultet odluči diplome svojim studentima uručiti "virtualno".

Izvor: BBT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti