Kad mama kaže dosta: Roditelji mogu "zaključati" PlayStation 4 kad djeca pretjeraju

Osim mogućnosti "roditeljskog zaključavanja", novo ažuriranje donosi i još bolju sliku za igrače (barem za one koji imaju 4K i HD televizore).

Martina Čizmić | 10.03.2018. / 09:42

Igranje videoigara (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Brojni roditelji se žale da njihova djeca previše igraju videoigre, pogtovo na konzolama kao što je to PlayStation. Zato su im u Sonyu odlučili izaći u susret i omogućiti kontrolu nad konzolama.

Tako nova verzija softvera za PlayStation 4 dolazi s nekoliko naprednih opcija, među kojima je i "roditeljsko zaključavanje" odnosno opcija prema kojoj roditelji odlučuju koliko dugo djeca mogu koristiti sustav.

Roditelji tako sad mogu točno znati koliko vremena njihov podmladak provodi na PS4, ali im i odrediti točno vrijeme kad mogu igrati videoigre. Tako, primjerice, mogu odrediti da djeca smiju igrati PS4 samo vikendima od 12 do 14 sati. Sustav će samo u tom periodu omogućiti ulogiravanje i igranje.

Osim mogućnosti "roditeljskog zaključavanja", novo ažuriranje donosi i još bolju sliku za igrače (barem za one koji imaju 4K i HD televizore).

Dodatno, korisnici sad mogu lakše personalizirati svoju konzolu postavljanjem vlastitih fotografija kao pozadine. Također, na jednom mjestu imaju pregled nedavno kupljenih i instaliranih videoigara, kao i mogućnost stvaranja lista prijatelja kako bi vidjeti tko je online.

Izvor: CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti