Kako do kvalitetnih radnika? Rimac nudi 1000 eura ako zaposle osobu koju vi preporučite

Ovakva praksa, iako možda nije česta i uobičajena u Hrvatskoj, dobro je poznata u velikim međunarodnim kompanijama.

Martina Čizmić | 28.12.2021. / 16:00

Mate Rimac
Mate Rimac (Foto: DNEVNIK.hr)

Rimac Grupa stalno traži nove ljude. Gotovo svakog tjedna na svojim stranicama i profilima na društvenim mrežama oglašavaju novootvorena radna mjesta. I naravno, traže najbolje.

No, do najboljih često nije ni lako ni jednostavno doći. Stoga su se u Rimac Grupi odlučili na zanimljiv potez. Kako je Mate Rimac napisao na svom Facebook profilu, nude 1000 eura svakome tko preporuči osobu koju oni na kraju zaposle.

Kako povećavamo proizvodne projektte za brojne globalne automobilske kompanije, širimo se na svim razinama. Ovog puta tražimo nekoga za ojačavanje naše Nabave i Logistike. Svi koji preporuče kandidata, kojeg na kraju zaposlimo, dobit će 1000 eura (bruto) - bez obzira jeste li zaposlenik Rimac Grupe ili ne, stoji u objavi na Rimčevom Facebooku.

Dodao je kako su im potrebni iskusni profesionalci te zamolio sve da im ne oduzimaju vrijeme s preporukama za ljude koji nemaju relevantno iskustvo.

Inače, Rimac Grupa trenutno ima otvorene natječaje za čak 180 radnih mjesta, a kako je Rimac sam najavio, sljedeće godine planiraju zaposliti još 700 ljudi. Dakle, potencijal za zaradu je tu. 

Ovakva praksa, iako možda nije česta i uobičajena u Hrvatskoj, dobro je poznata u velikim međunarodnim kompanijama.

Tako prema istraživanju koje je proveo FirstBird, čak 70 posto kompanija u SAD-u nagrađuje svoje zaposlenike novčanom nagradom za preporuku kvalificiranog kandidata koja rezultira zapošljavanjem. Te novčane nagrade kreću se u iznosu od 1000 do 5000 dolara (ovisno o kvalifikacijama i tvrtki).

Najčešće se radi o velikim međunarodnim tvrtkama koje imaju potrebe za velikim brojem novih zaposlenika ili zaposlenika s točno određenim kvalifikacijama.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti