Kako izgleda kad Igru prijestolja napiše umjetna inteligencija?

Može li umjetna inteligencija napisati bolju Igru prijestolja od originalnog tvorca?

Martina Čizmić | 31.08.2017. / 12:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Već smo navikli čitati o najnovijim pothvatima umjetne inteligencije – od dijagnosticiranja različitih medicinskih stanja do skladanja i stvaranja glazbe. No, inženjer Zack Thoutt otišao je korak dalje u korištenju umjetne inteligencije.

Thoutt je "naučio" povratnu nervnu mrežu (RNN) da previdi događaje koji bi se dogodili u nedovršenoj šestoj knjizi serije Igra prijestolja.

Naime, Thouttu je bilo dugo čekati da autor George R. R. Martin napiše sljedeću knjigu pa je poželio saznati što će se dogoditi.

Kao što pisci u TV seriji skupljaju podatke o prethodnim sezonama ne bi li nastavili s radnjom, tako je Thoutt ubacio podatke s više od pet tisuća stranica već objavljenih knjiga iz serije.

Iako RNN stilom prati Martina, ima problema s kronologijom. Tako se u poglavljima koje je napisao RNN pojavljuju neki likovi koji su već ranije poginuli, ali priča je jednako zanimljiva kao da ju je napisao sam Martin.

Bit će zanimljivo pratiti kako će se Thouttova Igra prijestolja razvijati. I hoće li, na kraju, biti imalo slična knjizi koju Martin piše.

Želite li se sami uvjeriti kako izgleda Igra prijestolja koju je smislila umjetna inteligencija, možete ju pročitati ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti