Kako pomoći zaposlenicima da se opuste? Jedna tvrtka instalirala je "posebnu" VR kapsulu

Nisu napisali i kako su njihovi zaposlenici reagirali na ovu kapsulu i koliko je ona zaista u upotrebi. Kao ni je li dobro zvučno izolirana kako se ne bi ometali drugi zaposlenici koji rade.

Martina Čizmić | 04.03.2022. / 10:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nije tajna da se tvrtke međusobno bore ne bi li zadržale najbolje zaposlenike. Nude im različite dodatne pogodnosti - od hrane na poslu, preko različitih dodatnih sadržaja, pa do slobodnih dana.

No, jedan američki startup razvio je zanimljivu kapsulu koju je moguće instalirati u tvrtkama i tako dati zaposlenicima mjesto za - olakšanje napetosti, da se tako izrazimo.

Slika nije dostupna Igra se otima kontroli: Vlasnici VR uređaja uništavaju televizore i namještaj

Pornografska stranica Stripchat objavila je kako je razvila "wank pod" odnosno kapsulu za mastrubiranje, kako bi svojim zaposlenicima dala prostor (i vrijeme) da se malo opuste. Jednu takvu kapsulu postavili su u svoje urede, a planiraju ih nuditi i drugim zainteresiranim tvrtkama.

Svaka kapsula bi trebala doći u potpunosti opremljena za mastrubiranje - to uključuje 4K LED ekran na kojem će se moći gledati VR sadržaj, uređaj za gledanje VR sadržaja Oculus Quest, losion, maramice i još mnogo toga, napisali su u objavi.

Nisu napisali i kako su njihovi zaposlenici reagirali na ovu kapsulu i koliko je ona zaista u upotrebi. Kao ni je li dobro zvučno izolirana kako se ne bi ometali drugi zaposlenici koji rade.

Slika nije dostupna Glavno da su one sretne: Kravama zatvorenima u štali stavio naočale za virtualnu stvarnost i pustio snimku zelenog pašnjaka

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti i hoće li se druge tvrtke odlučiti na instalaciju takvih "kapsula za otpuštanje stresa" u svojim uredima. Pogotovo s obzirom na to da sve više tvrtki uvodi hibridni način rada, pa se zaposlenici stresa mogu rješavati i u kućnim uvjetima, daleko od znatiželjnih očiju svojih kolega.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti