Kako ugraditi Google +1 gumb na vaš blog ili stranicu?

Iako postoji nekoliko načina kako ugraditi novi Google +1 gumb, problem nastaje ukoliko želite staviti gumb na svaki post kao to je slučaj na našem webu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.06.2011. / 18:01

Kako ugraditi Google +1 gumb na vaš blog ili stranicu?

Iako postoji nekoliko načina kako ugraditi novi Google +1 gumb, problem nastaje ukoliko želite staviti gumb na svaki post kao to je slučaj na našem webu.

Dakle, Google je objavio novi +1 gumb koji bi trebao poboljšati rezultate pretraživanja i vi ste ga odmah odlučili ugraditi u vašu stranicu.

Super, ništa lakše, odete na Googleov generator za +1 gumb, odaberete željeni oblik i želite li brojač ili ne, iskopirate kod i ugradite ga u vašu stranicu, ništa lakše zar ne? No što ako imate blog nalik našem i želite da se taj gumb pojavi na svakom postu?

E tu već nastaje mali problem jer kod koji vam Google daje radi savršeno ukoliko ga ugradite unutar posta, odnosno ukoliko koristite WordPress vjerojatno ćete taj kod integrirati na željeno mjesto unutar single.php datoteke. No ukoliko taj isti kod integrirate na željeno mjesto unutar index.php datoteke javit će se problem.

Problem stvara programski kod gumba koji 'vuče' globalne informacije stranice, dakle vaš će Google Profil zabilježiti da ste kliknuli na +1 gumb sa osnovnim sadržajem vaše stranice koji je zadan unutar koda. Dakle, niste dobili željeni rezultat, jer pritisnete li jedan gumb, svi će gumbi na postovima biti označeni kao da ste ih kliknuli.

No vi želite da svaki vaš post ima zasebni gumb koji će vraćati relevantne informacije. Pošto je taj zahvat više programerski dio, mi ćemo vam pokazati kako složiti Google gumb na svakom postu.

Google je objavio dokumentaciju koja sadrži informacije vezane za neke naprednije mogućnosti, između ostalih i ovu koja nama treba za rješavanje ovog slučaja.

Ono što trebate napraviti jest umjesto koda koji vam Google daje staviti izmijenjeni kod, dakle umjesto:

<g:plusone></g:plusone>

stavite ovaj kod unutar vaše index.php stranice na mjesto gdje želite da vam se gumb prikazuje:

<g:plusone size='tall' href=<?php the_permalink(); ?>></g:plusone>

Napomenimo da se funkcija size='tall' odnosi na oblik vašeg gumba, dakle ovdje možete birati nekoliko raznih kombinacija, a više o tome možete pročitati na službenoj stranici Googlea, dok je poanta da kod <?php the_permalink(); ?> vraća infromaciju vezanu uz individualni post.

Od sada, vaši će postovi imati relevantnu povratnu informaciju, te će prikazivati relevantan broj klikova. Ukoliko niste uspjeli ugraditi vaš gumb, slobodno nam se obratite pomoću kontakt obrasca, a mi ćemo vam pokušati pomoći u integraciji gumba na vašu stranicu.

Napomenimo da je već objavljen i WordPress plugin Google +1 za integraciju +1 gumba, no mi smo naišli na probleme, te naučili ovo na teži način.Pogledajte i video Google ukoliko niste upućeni čemu služi ovaj gumb.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti