Kakva blamaža: U novom kampusu Google je mislio na sve, samo ne na ono najvažnije

WiFi je toliko loš da neki zaposlenici računala povezuju s ethernet kabelima, dok se dio povezuje na mobilne mreže.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.03.2024. / 12:01

Googleov novi kampus (Foto: Google)

Google je prošle godine u Mountain Viewu otvorio prvi kampus nazvan Bay View čiji razvoj i dizajn potpisuju upravo sami Googleovci. Dizajn je, što možete vidjeti na priloženoj fotografiji i videozapisu, svakako upečatljiv, a osim na naprednu tehnologiju i udobnost radnog mjesta, ekipa iz Googlea vodila je računa i o ekologiji i energiji iz obnovljivih izvora.

Elon Musk Otkriveni novi veliki planovi: Musk u Teksasu namjerava izgraditi potpuno novi grad

No ono na što očigledno nisu mislili jest kako će taj novi dizajn utjecati na WiFi i kvalitetu i brzinu interneta u samom kampusu. Prema više osoba upoznatih sa situacijom u kompaniji, situacija s WiFijem je tako loša da zaposlenici, umjesto povezivanja s bežičnim internetom u kampusu, koriste alternativne načine povezivanja s internetom. Google je tako nekim podijelio bolje prijenosnike s još boljim WiFi čipovima, drugi su svoje laptope povezali s ethernet kabelima, dok dio njih svoje prijenosnike povezuje na mobilne mreže sa svojim pametnih telefona. Menadžeri su nekim svojim zaposlenicima čak poručili da idu raditi u obližnji kafić u kampusu u kojem je bolji WiFi ili da se prošeću kampusom kako bi pronašli što bolju mrežu.

Jedan inženjer koji je radio na izgradnji kampusa i njegovim tehnološkim rješenjima komentirao je kako bi mogli pomisliti da će vodeća svjetska internetska kompanija riješiti ovakav problem, no u tome nisu uspjeli. Kao potencijalan razlog loše veze spominje se jedinstven krov u obliku valova pokriven s tzv. “solarnom kožom” koja ometa WiFi signal. Iz Google su potvrdili probleme s WiFijem, no nisu komentirali njihove uzroke, odnosno je li riječ o problemima s krovom. Također, objavili su kako su već napravili neka poboljšanja te kako se nadaju da će problemi biti riješeni tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Slika nije dostupna Infobip otvorio novi, 150 milijuna kuna vrijedan kampus u Zagrebu i najavio: Ovo je tek početak

Google je prošle godine pozvao zaposlenike natrag u urede, barem kroz hibridno radno vrijeme, odnosno da dio vremena provode u uredima, a dio rade od kuće. Jedan od način s kojim je Google htio zaposlenike koji rade u blizini Mount Viewa privući nazad u urede bio je upravo i novi kampus u kojem se nalaze dvije kuhinje te u kojima zaposlenici imaju određene dodatne benefite kako bi im se olakšao taj povratak na staro. Ipak, ono na što nisu računali su problemi s WiFijem koje bi, nadaju se u Googleu, trebali riješiti što prije.

Izvor: Tech Spot

 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti