Otkriveni novi veliki planovi: Musk u Teksasu namjerava izgraditi potpuno novi grad

Dok velike tehnološke komapnije grade kampuse za svoje zaposlenike, Musk je odlučio napraviti - grad.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.03.2023. / 08:13

Elon Musk (Foto: Afp)

Nakon što je dao 44 milijarde dolara za Twitter, Elon Musk sada ima nove velike planove. Želi sagraditi vlastiti grad u kojem bi zaposlenici njegovih kompanija mogli živjeti i raditi. Osobe i kompanije povezane s Muskom i njegovim tvrtkama već neko vrijeme kupuju zemljišta u blizini Austina u američkoj saveznoj državi Teksas na kojem bi trebali udariti temelje novom gradu.

Tesla Musk ponovno spomenuo manji i jeftiniji automobil koji će biti gotovo potpuno autonoman

Prema izvještaju The Wall Street Journala, taj bi se grad trebao zvati - Snailbrook, što je referenca na maskotu njegove tvrtke The Boring Company (puž Gary). U izvještaju se spominje evidencija državnih dozvola i zemljišta, gradska e-pošta, interna komunikacija tvrtke, kao i razgovori s vlasnicima zemljišta i sve upućuje na to da su u tijeku pripreme za podizanje Muskova grada.

Dok brojne tehnološke kompanije podižu vlastite kampuse za svoje zaposlenike s uredskim zgradama i različitim sadržajem poput restorana, zabavnih i sportskih sadržaja i slično, Musk je, dakle, odlučio otići korak dalje i za zaposlenike Tesle, SpaceX-a i The Boring Companyja odlučio je sagraditi jedan cijeli grad. U njemu bi trebalo biti više od 100 kuća, sportski tereni i bazen, a ono što je najvažnije za osobe koje bi jednom trebale tamo živjeti jest da će cijena stanovanja biti niža u odnosu na tržišne cijene.

Prije 3 godine Musk je najavio kako će premjestiti sjedište Tesle iz Kalifornije u Teksas, a prošle godine Tesla je otvorila novu veliku tvornicu Gigafactory u Austinu. U ovom gradu svoje pogone imaju i The Boring Company i SpaceX, a prema prošlomjesečnom izvještaju, Musk je u pregovorima s gradskim čelnicima oko bušenja tunela ispod Austina.

Slika nije dostupna Najveća konkurencija Muskovoj mreži? Stiže Bluesky, društvena mreža jednog od suosnivača i bivšeg CEO-a Twittera

Novinari su kontaktirali sve spomenute Muskove kompanije oko planova vezanih za podizanje grada u kojem bi živjeli njihovi zaposlenici, no još nisu dobili odgovor na upite.

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti