Još 2020. godine Elon Musk rekao je kako je uvjeren da bi u roku od 3 godine Tesla mogla napraviti mali automobil cijene oko 25 tisuća dolara koji će biti potpuno autonoman. Tri godine su, dakle, prošle, a od malog i potpuno autonomnog automobila još nema ništa osim novih Muskovih komentara. Naime, jučer se ponovno dotakao tog vozila te je rekao kako će mali automobil koje trenutačno razvijaju raditi većinom u autonomnom modu.

Elon Musk u kostimu Tesla predstavila svoj "Master plan 3" vrijedan 10 bilijuna dolara, a Musk tvrdi: "Nije to velika brojka"

Dodao je i kako postoji “jasan put” za isporuku automobila čija će cijena proizvodnje biti dvostruko niža od troškova proizvodnje Modela 3. Za razliku od 2020. kada je govorio o tom vozilu, ovog puta nije dao neki vremenski okvir, no jasno je kako jeftiniju Teslu koja će imati tako dobru autonomnu tehnologiju da ćemo u njoj svi biti samo promatrači i neće biti vozača, ne treba očekivati tako skoro.

Kako podsjećaju na Electreku, Musk o takvoj autonomiji govori još od 2016., a iako je od tada postignut veliki napredak, trebat će još dosta vremena, kao i regulatornih dozvola kako bi Teslama jednom upravljala samo računala. Tijekom dana posvećenog investitorima prošli tjedan Musk je spomenuo novu platformu za svoja vozila koju tvrtka razvija, a koja će biti puno učinkovitija, no mnogi su ostali razočarani što Musk nije spomenuo ništa oko novih modela automobila.

Tesla Model S Plaid Tesla najavila novo smanjenje cijena svojih automobila

Tijekom jednog eventa prošle godine izvršni direktor Tesle najavio je i razvoj posebnog vozila koji će biti namijenjen isključivo kao robotaksi. Rekao je kako će njegov dizajn biti futuristički, a kako je riječ o vozilu koje bi trebalo biti potpuno autonomno, u njemu ne očekujemo volan, papučice za gas, kočnicu i ostali interijer prilagođen vozačima. Tada je najavio kako predstavljanje vozila možemo očekivati 2023., a početak njegove proizvodnje 2024. godine.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju