Elon Musk ponovno ima razloga za veliki osmijeh

Elon Musk ponovno je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu, prema Bloombergovim podacima.

Hina | 28.02.2023. / 09:05

Elon Musk
Elon Musk (Foto: Afp)

Izvršnog direktora Tesle smijenio je s prvog mjesta Bernard Arnault, izvršni direktor francuskog luksuznog brenda LVMH, u prosincu prošle godine, pa je Musk bio broj 2 na popisu više od dva mjeseca.

Od ponedjeljka je porast Teslinih dionica vratio Muska natrag na vrh indeksa milijardera u stvarnom vremenu, prenosi CNN.

Muskova neto vrijednost iznosila je oko 187,1 milijardu dolara u ponedjeljak nakon zatvaranja tržišta, prema Bloombergu, što je nadmašilo Arnaultovo bogatstvo od 185,3 milijarde dolara.

Robot Musk upozorio kako umjetna inteligencija predstavlja egzistencijalnu prijetnju čovječanstvu

Elon Musk Musk opisao svoj tjedan u kojem radi više od 120 sati: “Tu bol ne želim nikome”

Dionice Tesle (TSLA) naglo su pale prošle godine usred Muskove problematične akvizicije Twittera i šireg pada tržišta tehnologije, no od tada su dionice proizvođača električnih vozila rasle.

Musk drži titulu najbogatije osobe na svijetu, ali također drži i rekord za najveće bogatstvo koje je itko izgubio u povijesti.

Krajem prošle godine, Musk je postao prva osoba koja je izgubila 200 milijardi dolara bogatstva nakon što je njegova neto vrijednost pala s oko 340 milijardi dolara u studenom 2021. na 137 milijardi dolara u prosincu 2022. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti