Kakvo trolanje Applea: Evo što im je Huawei napravio na dan početka prodaje iPhonea

Huawei je ljudima koji su čekali u redu za novi iPhone poklanjao punjače baterija aludirajući na kratko trajanje baterija na Appleovim telefonima te su im nudili osvježavajuće sokove, ali samo one bez tragova jabuke.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2018. / 09:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proteklih godina Apple se često našao na udaru u Samsungovim reklamama u kojima je ova kompanija ismijavala korisnike iPhonea koji su spremni satima i danima čekati ispred trgovine kako bi se među prvima dokopali novog uređaja. No ti novi uređaji u biti nisu donosili nikakve novitete jer, kako su tvrdili u Samsungu, sve te nove opcije iPhonea već postoje u starijim generacijama Samsungovih Galaxyja.

Prošlog petka Apple je počeo s prodajom posljednje generacije svojih telefona, koju su pratili veliki redovi ispred trgovina diljem svijeta, a tu je situaciju za malo trolanja Applea iskoristio Huawei. Podsjetimo, kineska je kompanija tijekom prošlog kvartala prestigla Apple i zauzela drugo mjesto na globalnom mobilnom tržištu te se pripremaju za lansiranje novog top-modela Mate 20, s kojim će napasti Apple i Samsung.

Večer prije početka prodaje novih modela iPhonea Huaweijevi zaposlenici "posjetili" su vjerne Appleove fanove u Singapuru i uručili im poklone – 200 bežičnih punjača baterija (kapaciteta 10.000 mAh). "Trebat će vam", stoji u kratkoj poruci Huaweia za ljubitelje Applea kojom su htjeli ukazati na kratko trajanje baterije njihovih telefona.

Osim u Singapuru, Huawei je Appleove fanove počastio i u Londonu – nisu dijelili punjače baterija, već su pred Appleovu trgovinu stigli s kombijem preuređenim za prodaju sokova. Ekipi u redovima besplatno su dijelili sokove, ali samo one bez tragova jabuke te su nosili majice s natpisom #higherintelligence aludirajući na dolazak novog Huaweijeva telefona Mate 20, koji će predstaviti 16.listopada i u kojem će veliki naglasak staviti na umjetnu inteligenciju.

Slike redova i punjača pogledajte ovdje.

Iako je Huaweijeva ideja zabavna, zanimljivo je što im je dio korisnika uređaja ove kompanije zamjerio što su ne baš jeftine punjače baterija podijelili korisnicima Appleovih, a ne Huaweijevih uređaja.

Bit će zanimljivo vidjeti što je kompanija pripremila za sredinu listopada i kakve će sve novitete imati nova generacija pametnih telefona Mate, a što se tiče Applea, iz te se kompanije vjerojatno ne opterećuju previše s trolanjem jer su svjesni da će u ovom kvartalu prodaju desetke milijuna telefona i ponovno okrenuti milijarde dolara.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti