Kamera skrivena u ogrlici omogućuje prijenos videozapisa uživo

Je li ovo revolucionarni uređaj koji svi trebamo?

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.08.2017. / 07:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pametni telefoni danas nam omogućuju da s lakoćom uhvatimo intimne i nezaboravne životne trenutke, no prečesto se dogodi da važne događaje gledamo kroz kamere naših telefona umjesto da jednostavno budemo prisutni i uživamo u trenucima sreće i druženja s obitelji i prijateljima. Rješenje za to pripremila je američka tehnološka kompanija Ubiquiti koja je proizvela revolucionarnu kameru skrivenu u okruglom privjesku ogrlice.

Kamera naziva FrontRow veličine je pametnog sata i dizajnirana je s ciljem da što lakše i jednostavnije bilježi naš život. FrontRow dolazi s glavnom kamerom od 8 megapiksela i sa širokokutnim objektivom od 140 stupnjeva koji vam daje sličan pogled kao na kameri GoPro, a tu je i sekundarna 5-megapikselna kamera s užim spektrom od 85 stupnjeva.

Ova neobična kamera s iOS-ovim i Androidovim uređajima povezuje se putem aplikacije i ima 32 GB interne pohrane za spremanje videozapisa. Okrugli zaslon prilagođen je i osjetljiv na dodir, a impresivna baterija omogućuje live stream većine podužih sportskih događaja.

Osim dugotrajne baterije, kamera podržava video streaming za Twitter, Facebook i YouTube, a osim toga integrira se i sa servisima kao što su Dropbox, Spotify, vjerojatno zbog čuvanja datoteka i reproduciranja glazbe.

Kamera FrontRow postoji kako bi riješila svima poznat problem, ali je li ovo zaista revolucionarni uređaj koji svi trebamo?

Poprilično smo umorni od razmišljanja kako uhvatiti savršen trenutak umjesto proživjeti ga, i tu će ova kamera zasigurno odraditi velik dio posla.

Ipak, treba biti oprezno optimističan jer ova savršena i gotovo neprimjetna privjesak-kamera može poslužiti i za špijunažu te u pitanje dovesti našu sigurnost i privatnost. Zamislite samo situaciju u kojoj netko s takvom skrivenom kamerom hoda ulicom, stane uz bankomat i snimi vas kako utipkavate pin i podižete novac. Naravno, ne treba biti pretjerano pesimističan niti negativan, ali svakako uvijek treba biti na oprezu, pogotovo kada je u pitanju tehnologija koja se često zloupotrebljava.

Cijena kamere FrontRow iznosi 400 dolara (oko 2.530 kuna), a dostupna je na stranicama FrontRow.com i Amazon.

Pogledajte kako točno izgleda i funkcionira ova minijaturna kamera:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti