Rusi objavili fotografiju pa postali predmet ismijavanja

Rusi su na Twitteru objavili kako se teroristima putem kamiona dostavlja kemijsko oružje, a ovu su objavu popratili slikama vojnih kamiona iz Comman & Conquera

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.05.2016. / 08:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U nekim slučajevima kada korisnici (pogotovo slavni i poznati korisnici) na društvenim mrežama objave neku glupost zbog koje se nađu na udaru kritika i ismijavanja drugih korisnika, kao opravdanje kažu kako im je netko hakirao profil te izbrišu sporne objave.

Jedna takva nevjerojatna glupost objavljena je na službenom profilu ruske ambasade u Velikoj Britaniji – ekipa koja vodi ovaj profil prije nekoliko dana objavila je tvit u kojem su napisali kako je ekstremistima u blizini Aleppa putem vojnih kamiona dostavljeno kemijsko naoružanje te su kao dokaz priložili sliku s tri kamiona.

No, vjerovali ili ne, ta slika ne prikazuje kamione koji prevoze kemijsko oružje, već su iz ruske ambasade objavili screenshot iz popularne igre Command & Conquer koja je izdana početkom ovog stoljeća, uz mali natpis na slici kako se slika koristi 'samo zbog ilustracije'.

 Ako su već htjeli objaviti fotografije, a nisu imali te konkretne fotografije kamiona koji prevoze kemisjko oružje, mogli su barem objaviti neku općenitu sliku vojnih kamiona, a ne screenshot iz video igre.

Ova je objava, naravno, ubrzo postala veliki hit na Twitteru te su brojni korisnici počeli objavljivati tvitove sa screenshotovima iz poznatih video igara (C&C, Minecraft, Comando pa čak i Tetrisa itd.) s kojima su ismijali objavu ruske ambasadu.

No, iako bi očekivali neko objašnjenje za ovakvu objavu, odnosno njeno brisanje s Twittera, ekipa iz ambasade ostavila je fotografiju na Twitteru jer su vjerojatno bili zadovoljni s brojem retvitova i lajkova – više od tisuću i pol, dok većina ostalih objava ima jednoznamenkasti broj lajkova i retvitova.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti